20:46 27.03.2020

Найбільші бізнес-асоціації закликали ВР підтримати необхідні для угоди з МВФ законопроекти

2 хв читати
Найбільші бізнес-асоціації закликали ВР підтримати необхідні для угоди з МВФ законопроекти

Вісім бізнес-асоціацій закликали Верховну Раду підтримати необхідні для укладення нового договору з Міжнародним валютним фондом (МВФ) законопроекти.

"Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України діяти рішуче та терміново ухвалити закони, необхідні для надання коштів МВФ за програмою розширеного фінансування (EFF), а також для отримання кризових коштів, спрямованих на підтримку України у боротьбі з коронавірусом", - йдеться в спільній заяві асоціацій в п'ятницю ввечері.

Заяву підписали Спілка українських підприємців, Європейська Бізнес Асоціація, Американська торговельна палата в Україні, Бізнес100, Федерація роботодавців України, Український клуб аграрного бізнесу, Асоціація "IT Україна" та СЕО Клуб.

Без програми МВФ на Україну чекає економічний спад у двозначному цифровому вираженні та стрімке обвалення золотовалютних резервів, висока інфляція та безробіття, наголошується в заяві.

"Секвестр бюджету або збільшення податкового тиску поглибить падіння економіки принаймні до 15% у річному вираженні та спричинить хвилю банкрутств", - зазначає бізнес.

З огляду на те, що ситуація продовжує розгортатися, кошти МВФ та інших міжнародних партнерів України залишаються єдиним джерелом фінансування найближчим часом, зазначають представники бізнесу.

"Будь-які заклики до оголошення дефолту України мають бути проігноровані, адже довгостроковий ефект такого рішення є дуже небезпечним", - наголосили асоціації.

"Ми розуміємо, як важко проводити сесії Верховної Ради під час карантину, коли декілька депутатів парламенту отримали позитивний результат тесту на коронавірус. У той же час основні підприємства в усій країні, в яких працюють мільйони людей, продовжують працювати щодня для того, щоб продукти потрапляли на полиці магазинів, щоб домогосподарства на карантині отримували необхідні запаси для проживання, щоб маски та захисні засоби вироблялися на фабриках і багато іншого", - йдеться в заяві.

Водночас відмовитися від сценарію дефолту і проголосувати за необхідні для співпраці з МВФ законопроекти закликав також екс-прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Я сподіваюсь, що Верховна Рада діятиме в інтересах держави та підтримає необхідні законопроекти, насамперед про неповернення банків, а країна зможе пережити ці непрості часи зі значно меншими втратами", - написав він у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА