07:17 28.03.2020

Французька CMA CGM продала частку в контейнерному терміналі в Одесі Terminal Link

2 хв читати
Французька CMA CGM продала частку в контейнерному терміналі в Одесі Terminal Link

Французька контейнерно-логістична компанія CMA CGM продала частку в контейнерному терміналі в Одесі Terminal Link під час закриття першої операції з продажу портових активів спільного з China Merchants Port Holdings підприємству Terminal Link.

Як наголошується в повідомленні на сайті CMA CGM, до складу угоди, яка передбачає продаж за готівку термінальних активів загальною вартістю $ 815 млн увійшла зокрема частка компанії в Odessa Terminal.

Крім українського активу CMA CG угода також торкнеться таких терміналів, як CMA CGM PSA Lion Terminal (CPLT, Сінгапур), Kingston Freeport Terminal (Ямайка), Rotterdam World Gateway (Нідерланди), Qingdao Qianwan United Advance Container Terminal (Китай), Vietnam International Container Terminal, Ho Chi Minh City (В'єтнам), Laem Chabang International Terminal (Таїланд) і Umm Qasr Terminal (Ірак).

Угода є частиною глобальної угоди між компаніями, підписаної в кінці 2019 року і передбачає продаж частки в 10 терміналах загальною вартістю в $ 968 млн.

Продаж терміналів Mundra Terminal (Індія) і Gemalink в (В'єтнам) на суму понад $ 150 млн компанії планують завершити до кінця першої половини 2020 року.

Спільне підприємство Terminal Link було створено в 2013 році і на 51% належить CMA CGM і 49% - China Merchants Port.

Як повідомлялося, в грудні 2018 року Адміністрація морських портів України, ДП "Одеський морський торговельний порт", "Бруклін-Київ" і CMA CGM підписали меморандум, який передбачає участь французької компанії в розвитку інфраструктури одеського терміналу.

CMA CGM Group - транспортна судноплавна компанія зі штаб-квартирою в Марселі. Як зазначає Мінінфраструктури, вона є найбільшим у Франції і третім у світі морським контейнерним перевізником із загальним дедвейтом суден в 2,208 млн TEUs, оперуючи флотом з 445 суден і обслуговуючись більш ніж у 420 портах світу. До завершення угоди контролювала 50% ТОВ "Бруклін-Київ Порт".

Стивідорна компанія "Бруклін-Київ" оперує причалами Хлібної гавані Одеського порту з вересня 1994 року. Спеціалізація: перевалка зернових вантажів навалом, металопродукції, рудних вантажів, контейнерів.

Серед її стратегічних клієнтів - ADM-ASTI, Louis Dreyfus, CMA CGM, ТОВ "Метінвест холдинг", ТОВ "Інтерпайп-Україна".

Згідно з інформацією на сайті компанії, її контейнерний термінал почав роботу в жовтні 2006 року. Він перебуває в тилу причалів 42-43 і займає більше 10 га. Довжина причальної лінії дозволяє приймати і обробляти судна-контейнеровози завдовжки до 300 м і місткістю до 10,622 тис. TEU. Основними партнерами контейнерного терміналу є CMA CGM і COSCO SHIPPING.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА