10:05 30.03.2020

Україна має намір утриматися від великої приватизації на період кризи

2 хв читати
Україна має намір утриматися від великої приватизації на період кризи

Україна тимчасово, до стабілізації ситуації на світових ринках, відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації, повідомив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

"В умовах світової економічної турбулентності, спричиненої епідемією Covid-19, наразі приймаємо рішення утриматися від виставлення на приватизаційні аукціони об’єктів великої приватизації та державні підприємства до стабілізації ситуації на фінансових ринках", - написав він у Facebook у понеділок.

Водночас Сенниченко наголосив, що політичний курс на приватизацію і залучення інвестицій в економіку України залишаються незмінними: не стратегічні об'єкти та надлишкове майно мають бути передані на чесних і конкурентних аукціонах компетентним інвесторам.

За його словами, підготовка підприємств до залучення інвесторів триває. "Проводяться аудити та розробка маркетингових матеріалів для найшвидшого виставлення на аукціони об’єктів одразу після подолання кризи", - зазначив глава ФДМ.

Він також повідомив, що мала приватизація триватиме. "Під час недовіри до світових валют та волaтильності на фінансових ринках приватизація невеликих об’єктів нерухомості - це можливість для простих українців зберегти заощадження та одночасно зробити інвестицію у власну країну", - пояснив позицію Сенниченко.

Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", в оновленому проекті держбюджету-2020 року, який уряд вніс до Верховної Ради 29 березня, план приватизаційних надходжень зменшено з 12 млрд грн до 0,5 млрд грн.

Як повідомлялося, раніше ФДМ у 2020 році планував оголосити конкурси з продажу шести об'єктів великої приватизації. Першими мали стати столичний готель "Дніпро" й Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) - відповідно у квітні та травні цього року, а третім на конкурс, орієнтовно наприкінці серпня, планувалося виставити Одеський припортовий завод (ОПЗ).

Далі до кінця жовтня до приватизації заплановано було підготувати "Президент-готель", а після нього, до кінця листопада - завод "Електроважмаш" і до кінця року - "Центренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА