19:42 31.03.2020

АМКУ рекомендував учасникам фармринку утриматися від підвищення цін на ліки

1 хв читати
АМКУ рекомендував учасникам фармринку утриматися від підвищення цін на ліки

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував учасникам фармацевтичного ринку утриматись від будь-яких дій, які можуть привести до зростання цін на імпортовані товари, і товару вітчизняного виробництва.

Відповідну рекомендацію АМКУ прийняв 31 березня. Зокрема, учасники фармринку повинні утриматись від підвищення цін імпортної складової у виробництві ліків у темпах, які випереджають зростання курсу іноземної валюти.

"АМКУ закликає учасників ринку мінімізувати ризики негативного впливу зміни курсу валют на ціну лікарських засобів для кінцевого споживача", - підкреслює АМКУ.

Рекомендації АМКУ безпосередньо стосуються вітчизняних виробників і імпортерів (26 суб'єктів), вітчизняних дистриб'юторів (7 суб'єктів) і аптечних мереж (20 суб'єктів).

"Багаторічний досвід досліджень і розслідувань АМКУ в сфері фармацевтики зазначає, що зміна курсу валют є одним із основних факторів, що впливають на ціну лікарського засобу на полицях аптек. Водночас в АМКУ знають і про випадки недобросовісної поведінки учасників фармацевтичних ринків, на які комітет реагував у рамках чинного законодавства", - підкреслює АМКУ.

Як повідомлялося, АМКУ рекомендував фармвиробникам утриматися від реклами, що містить необґрунтовані заяви про ефективність в лікуванні / профілактиці COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА