11:05 01.04.2020

Фаворов йде з посади директора інтегрованого газового бізнесу "Нафтогазу України"

2 хв читати
Фаворов йде з посади директора інтегрованого газового бізнесу "Нафтогазу України"

Директор з інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" і голова АТ "Укргазвидобування" Андрій Фаворов залишає компанію.

Відповідно до прес-релізу НАК, т.в.о. голови УГВ буде перший заступник генерального директора Олександр Романюк.

"Кадрові зміни відбуваються в межах продовження трансформації групи "Нафтогаз". Діяльність з видобутку та реалізації газу була об’єднана в один дивізіон на період дії ПСО (покладення спеціальних обов’язків). З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов'язання повністю лібералізувати ринок постачання газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті. Дія ПСО припиняється, а відтак "Нафтогаз" адаптує структуру до нових ринкових умов та переглядає логіку інтеграції. Інтегрований газовий бізнес, згідно з планами подальшої трансформації НАК "Нафтогаз України", буде розділений на два дивізіони – з видобування і комерційної діяльності. Наразі триває їх формування", - пояснюють у НАК.

У "Нафтогазі" зазначають, що під керівництвом Фаворова дивізіон оптимізував програму видобутку газу, впровадив оцінку економічної ефективності інвестиційних програм, продовжив диверсифікацію постачань газу з Європи, а також здійснив велику роботу з пошуку нових напрямів розвитку українського газовидобутку.

"Ринкові, прогресивні підходи Андрія Фаворова відіграли важливу роль у процесі трансформації "Нафтогазу". Компанія отримала нових надійних комерційних партнерів у Європі, розпочала створення повноцінного роздрібного бізнесу. А стратегічні напрацювання дивізіону у газовидобуванні будуть ключовими для розвитку компанії на найближчі роки. Я щиро вдячний Андрію за таку яскраву і результативну співпрацю і щиро бажаю подальших успіхів", - зазначив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, Фаворов працював на керівних позиціях в AES Corporation і ContourGlobal. Із вересня 2010 року до липня 2014 року обіймав посаду комерційного директора "ДТЕК", після чого створив і став співвласником групи компаній "ЕРУ". У грудні 2018 року очолив газовий дивізіон НАК.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА