13:38 01.04.2020

80% українців побоюються затяжної кризи, у 60% заощаджень у разі втрати роботи не вистачить і на місяць - соцопитування

2 хв читати
80% українців побоюються затяжної кризи, у 60% заощаджень у разі втрати роботи не вистачить і на місяць - соцопитування

4% українців втратили роботу після впровадження в Україні карантину для протидії поширенню коронавірусної інфекції, 35% продовжують працювати у звичайному режимі після введення обмежень, 29% - працюють дистанційно, 32% - перебувають у відпустці за власним бажанням.

Про це свідчать результати опитувань, проведених Соціологічною групою "Рейтинг" із 25 до 30 березня. При цьому лише дві третини опитаних зазначили, що мали роботу до запровадження карантину.

Майже 60% опитаних зауважили, що їхніх заощаджень, за умови припинення отримання доходів, вистачить менше ніж на місяць. 16% зазначили, що їм вистачить заощаджень на термін до 2-х місяців, 7% - до 3-х місяців, 6% - до півроку, 3% - до року і більше.

Майже 80% переживають, що в Україні настане затяжна економічна криза. Понад дві третини занепокоєні через те, що не зможуть купити необхідні ліки. Майже половина переживають через те, що не зможуть купити необхідних продуктів (52% - не переймаються через це). Лише 25% занепокоєні через те, що доведеться скасувати важливі події або поїздки, відразу три чверті - не переймаються через це.

Під час дослідження було опитано дві тисячі респондентів віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. По тисячі респондентів було опитано під час першої (25-27 березня) і другої хвиль (28-30 березня). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 - не більше ніж 4%. Метод опитування - CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА