18:31 02.04.2020

Зеленський і Мішель обговорили подальші кроки в контексті завершення реалізації Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні

2 хв читати
Зеленський і Мішель обговорили подальші кроки в контексті завершення реалізації Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем подякував за підтримку, яку ЄС надає Україні, та відзначив її важливість для збереження макроекономічної стабільності та просування подальших реформ у країні.

"Відбувся обмін думками щодо подальших кроків у контексті завершення реалізації Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні та перспектив продовження співпраці з Європейським Союзом з урахуванням кризових обставин, спричинених пандемією", - повідомляє в четвер прес-служба глави Української держави.

Президент Євроради позитивно відзначив нещодавнє ухвалення українським парламентом законів про обіг земель сільськогосподарського призначення та про регулювання банківської діяльності.

"Наш парламент, попри пандемію коронавірусу та зараження недугою кількох народних депутатів, усе-таки засідав до пізньої ночі, щоб проголосувати необхідні закони, зокрема земельну реформу. Нічого не змінюється, ми продовжуємо наш курс", - констатував Зеленський.

Як повідомлялося, у вересні 2018 року представники України та ЄС підписали кредитну угоду про надання 4-ї програми макрофінансовій допомозі ЄС Україні (MFA IV) на EUR1 млрд і меморандум про взаєморозуміння, в якому закріплені умови виділення цих коштів. Суму в EUR1 млрд було розділено на два рівні транші, перший із них ЄС перерахував у грудні 2018-го. Отримання другого прогнозувалося на весну-2019, проте на той період Україна не виконала низки зобов'язань.

12 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн погодили питання, необхідні для якнайшвидшого виділення другого траншу макрофінансовій допомозі Євросоюзу обсягом EUR500 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА