18:58 03.04.2020

Кабмін у контракті з головою "Нафтогазу" Коболєвим поставив завдання підготовки до IPO у перспективі 3-4 років

2 хв читати
Кабмін у контракті з головою "Нафтогазу" Коболєвим поставив завдання підготовки до IPO у перспективі 3-4 років

Кабінет Міністрів України закріпив у контракті з головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим завдання підготовки групи до IPO у перспективі 3-4 років, залежно від стану фінансових ринків.

"Ми маємо стати прикладом для інших держкомпаній у якісній роботі з міжнародними інвесторами", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Коболєва, цьому має передувати виконання ще трьох очікувань від його роботи на посаді голови компанії: забезпечення стабільного грошового потоку до держбюджету, зниження потреби країни в імпорті газу шляхом його видобутку та впровадження заходів із енергоефективності, а також збільшення можливих і доведених (2P) запасів нафти і газу.

"Наразі, можливо, не найкраща ринкова ситуація для інтенсивних інвестицій у видобуток. Але це не назавжди, і ми якісно підготуємося до розгортання активності, коли для цього настане відповідний час", - зазначив голова НАК.

"Саме для виконання цих завдань ми маємо провести всередині "Нафтогазу" масштабну роботу: стати гнучким, швидким та ефективним механізмом, змінити культуру замкнутості на культуру співпраці", - наголосив він.

Як повідомлялося, голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв неодноразово озвучував потенційну можливість біржового продажу акцій компанії після її реформування. В середині лютого 2020 року він повідомив про проведені консультації з інвестиційними банками та потенційними інвесторами про перспективи виходу групи IPO та отримання позитивних відгуків. За його словами, відбір радників мав розпочатися вже у квітні-травні.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА