19:49 06.04.2020

Банки цього року проходитимуть стрес-тестування за "коронавірусним" сценарієм

1 хв читати
Банки цього року проходитимуть стрес-тестування за "коронавірусним" сценарієм

Українські банки в 2020 році проходитимуть стрес-тестування лише за одним сценарієм із трьох, який передбачає тривалий негативний економічний ефект від поширення на території країни коронавірусу, за умови надання планів відновлення діяльності відповідно до постанови №95 "Про плани відновлення діяльності банків України та банківських груп".

Згідно з повідомленням на сайті Національного банку України (НБУ) у понеділок, банки, які не мають статусу важливості, можуть подавати відповідні плани з 1 жовтня до 20 грудня.

Раніше Нацбанк зазначав, що економічна ситуація, яка склалася на тлі поширення коронавірусу, багато в чому схожа на несприятливий економічний сценарій, який він використовував для стрес-тестування банків останніми роками.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ, стандартна практика стрес-тестування передбачає його проведення за двома сценаріями - базовим і несприятливим. Останній побудований на гіпотетичних припущеннях макроекономічних показників, які призводять до реалізації кредитного та ринкового ризиків у суттєвих обсягах. Він має бути жорстким, але правдоподібним, водночас він і не є прогнозом.

У прес-службі додали, що особливістю проведення стрес-тестування минулого року стала особлива увага до портфеля споживчих кредитів. Оцінка стійкості виявила, що банки часто недооцінюють можливе погіршення якості кредитного портфеля в разі реалізації несприятливого сценарію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА