11:28 07.04.2020

Глава ОГТСУ оцінює обсяг необхідного закачування в ПСГ України у 2020 році у 2-3 млрд куб. м

1 хв читати
Глава ОГТСУ оцінює обсяг необхідного закачування в ПСГ України у 2020 році у 2-3 млрд куб. м

Україна в рамках підготовки до опалювального сезону 2020/21 рр. має закачати у свої підземні сховища (ПСГ) 2-3 млрд куб. м природного газу, вважає глава ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

"Із такими (15,8 млрд куб. м на 5 квітня - ІФ) перехідними запасами газу для стабільного проходження наступного опалювального сезону потрібно закачати додатково 2-3 млрд куб. м", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Глава ОГТСУ вважає, що Кабінет Міністрів має внести зміни до постанови про створення страхового запасу, щоб не лише НАК "Нафтогаз України" займалася закачуванням газу в сховища.

"Відкритим питанням залишається: хто створюватиме цей запас газу в ПСГ? Наразі немає законодавчих вимог до учасників ринку створювати запас газу на зиму. Історично його створював "Нафтогаз", але чи створюватиме він його після скасування ПСО цього року? Потрібно терміново вносити зміни до постанови Кабміну", - додав Макогон.

Раніше глава ОГТСУ неодноразово наголошував, що всі учасники ринку мають нести солідарну відповідальність за створення страхового запасу газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА