13:31 07.04.2020

AmCham наполягає на оновленні трудового законодавства для більшої гнучкості бізнесу в період кризи

1 хв читати
AmCham наполягає на оновленні трудового законодавства для більшої гнучкості бізнесу в період кризи

Американська торговельна палата (American Chamber of Commerce, AmCham) наполягає на оновленні трудового законодавства в Україні, щоб забезпечити більшу гнучкість бізнесу в період кризи.

"Компанії-члени палати вважають необхідним оновлення трудового законодавства, оскільки Трудовий кодекс, який є основним законодавчим актом, що регулює трудові відносини, було ухвалено в 1971 році. Палата активно працювала над законопроектом №2708, який нещодавно було відкликано. Він має бути допрацьований, але водночас він може лібералізувати надмірно зарегульоване трудове законодавство та зробити трудові відносини більш гнучкими", - йдеться в заяві AmCham.

Реформа трудового законодавства дозволить бізнесу бути більш гнучкими та зберегти персонал, а також допоможе в наймі нового. Серед найдоцільніших змін експерти палати називають скорочення тиску з боку держави, впровадження електронної форми трудового договору з подальшим скануванням трудових книжок, законодавче врегулювання форм залучення співробітників третіх осіб - аутстафінгу та аутсорсингу.

Крім цього, оновлене трудове законодавство має врегулювати вирішення трудових спорів та умов працевлаштування під час загальнодержавних або інших обмежень, які суттєво впливають на ділову активність, зазначили в AmCham.

"Нові гнучкі та віддалені режими роботи мають бути визнані та встановлені на законодавчому рівні", - додали в палаті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА