20:05 08.04.2020

Україна сподівається на якнайшвидше отримання допомоги ЄС на боротьбу з коронавірусом

1 хв читати
Україна сподівається на якнайшвидше отримання допомоги ЄС на боротьбу з коронавірусом

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Європейському Союзу за рішення Єврокомісії про виділення Україні понад EUR190 млн на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції, відзначив важливість отримання цієї допомоги в найкоротші терміни.

"Дякую ЄС за те, що підтримали нас. Час має вирішальне значення!", - написав Шмигаль у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в середу ввечері, процитувавши повідомлення про виділення допомоги, яке опублікував Європейський Комісар з європейської політики сусідства і переговорів про розширення Олівер Вархей.

Як повідомлялося, Європейська комісія в рамках своєї глобальної реакції на спалах коронавірусу мобілізує пакет надзвичайної підтримки для Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Загалом планується виділити EUR80 млн на невідкладні потреби і до EUR883 – на середньо- та довгострокові потреби всіх шести країн.

Україні планується на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції виділити понад EUR 190 млн як на невідкладні, так і на короткострокові потреби. "Приклад підтримки: ЄС підтримує створення суспільної стійкості шляхом допомоги вразливим людям, перехід на онлайн-освіту, боротьба з дезінформацією і зміцнення культурного розмаїття і онлайн-творчості", - повідомили в ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА