20:41 08.04.2020

Росія не поставляє Е/Е в Україну з початку квітня, ініціатори - завжди українська сторона

1 хв читати
Росія не поставляє Е/Е в Україну з початку квітня, ініціатори - завжди українська сторона

Росія не постачає електроенергію в Україну з початку квітня, повідомила "Інтерфаксу" компанія-оператор експорту-імпорту електроенергії в РФ ПАТ "Інтер РАО".

"З квітня немає поставок", - сказали в компанії, зазначивши, що ініціатором початку поставок завжди були"українські компанії".

Як повідомила в середу НЕК "Укренерго", з 10 квітня до 24 травня 2020 року буде обмежено до нуля пропускну спроможність міждержавних перетинів з РФ і Білорусією для унеможливлення імпорту електроенергії в Україну. Обмеження імпорту на період введеного в країні карантину, пов'язаного з поширенням вірусу Covid-19, затверджено відповідно до постанови українського регулятора НКРЕКП від 8 квітня 2020 року.

"Зменшення розподіленої пропускної спроможності буде здійснено відповідно до чинного законодавства та угод про паралельну роботу з Білоруссю та Росією, які дають змовгу коригувати графіки імпорту-експорту тільки завчасно - за два дні до здійснення конкретних імпортно-експортних операцій. Тобто фактичне обмеження імпорту з Росії і Білорусії на період карантину і 30 днів після нього відбудеться з 10 квітня", - йдеться в повідомленні.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА