11:00 09.04.2020

Авіакомпанія "МАУ" виплатила першу частину компенсацій сім'ям жертв іранської трагедії

2 хв читати
Авіакомпанія "МАУ" виплатила першу частину компенсацій сім'ям жертв іранської трагедії

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" розпочала компенсаційні виплати сім'ям пасажирів, які загинули в авіакатастрофі літака Boeing 737 у Тегерані, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент авіакомпанії Євген Дихне.

"Певній частині пасажирів уже виплачено першу частину компенсацій. Цей процес не дуже швидкий, але його буде завершено", - наголосив Дихне.

Водночас, за його словами, з погляду відповідальності іранської сторони це питання викликає дедалі більше побоювань. "Неприємно те, що ми констатуємо на сьогодні тупикову ситуацію з точки зору того технічного розслідування, яке здійснювали в Ірані. Не передано до жодної лабораторії бортові самописці, немає жодних рапортів про закінчення розслідування, ніякої інформації про успішні міжурядові угоди щодо компенсації з боку Ірану", - наголосив Дихне.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна очікує офіційних роз'яснень від Тегерана щодо заяви члена парламенту країни про те, що іранські військові "добре виконали свої обов'язки", збивши авіалайнер "МАУ" в січні.

Як повідомлялося, представник комітету парламенту Ірану з юридичних і судових питань Хассан Норузі (Hassan Norouzi) заявив, що іранські військові добре виконали свої обов'язки, збивши цивільний авіалайнер авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в січні, повідомляє Al Arabiya.

"Збройні сили виконали свої обов'язки добре... Рух літака був дуже підозрілим", - сказав він в інтерв'ю Hamdeli daily, повідомляє Al Arabiya.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Іран запропонував родинам українців, які загинули в авіакатастрофі літака "МАУ", компенсацію по $80 тис., проте українська сторона заявила, що вважає цю суму недостатньою й домагатиметься її збільшення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА