11:21 09.04.2020

ПриватБанк відмовився від обов'язкового друкування чеків у POS-терміналах

2 хв читати
ПриватБанк відмовився від обов'язкового друкування чеків у POS-терміналах

Державний ПриватБанк (Київ) відмовився від обов'язкового друкування чеків у POS-терміналах після консультацій із Державною фіскальною службою (ДФС) і платіжними системами.

Згідно з повідомленням прес-служби банку в четвер, тепер фіскальний чек можна друкувати лише в разі, якщо документ потрібен продавцю або покупцю.

Пояснюється, що після успішної авторизації на екран POS-терміналу виводитиметься питання, чи друкувати чек, а касир повинен буде обрати відповідний варіант.

"Така опція дасть змогу значно скоротити витрати на термопапір, очистить касову зону від чеків, які викидають одразу ж після покупки, та допоможе зберегти дерева. За попередніми розрахунками, це дасть змогу економити до 2 млн грн на місяць, тобто до 24 млн грн на рік", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба банку наголосила, що квитанції за всіма операціями зберігаються в електронному вигляді й у виписках у Приват24, де за потреби їх можна легко отримати.

"Потреба в паперовому чеку виникає лише в разі придбання товару з гарантією - побутової техніки тощо. У березні 2020 року в еквайринговій мережі ПриватБанку пройшло близько 100 млн операцій із друком двох чеків одночасно, хоча, за нашими підрахунками, фактична потреба в документі була приблизно в 5 млн операцій. Таким чином, ми економимо кошти, зберігаємо екологію, а в нинішній ситуації - ще й піклуємося про гігієну, мінімізуючи фізичний контакт між продавцем і покупцем", - наводить прес-служба банку слова керівника напряму роботи з торговельними підприємствами ПриватБанку Євгена Васильцова.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 січня 2020 року за розміром загальних активів (552,058 млрд грн) посідав 1-ше місце серед 75 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА