11:23 09.04.2020

Авіакомпанії "МАУ" потрібен місяць на вихід з аврального режиму діалогу пасажирами, які втратили квитки, в черзі близько 27 тис. звернень

2 хв читати
Авіакомпанії "МАУ" потрібен місяць на вихід з аврального режиму діалогу пасажирами, які втратили квитки, в черзі близько 27 тис. звернень

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" планує через місяць вийти в нормальний режим діалогу з пасажирами, заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" президент авіакомпанії Євген Дихне.

"Скільки пасажирських запитів наразі задоволено, точної цифри не скажу. В нас із моменту закриття польотів у черзі перебуває близько 27 тисяч звернень. І практично така сама кількість надходила на комунікаційні майданчики "МАУ" в перші дні цього періоду", - зазначив він.

За словами Дихне, додаткова складність з обробкою пасажирських запитів полягає в тому, що "МАУ" змушена в умовах карантину відмовитися від звичної роботи через call-центри.

"Найчастіше call-центри побудовані за технологією оупенспейс, і робота в них не відповідає умовам карантину. А тому і наш власний call-центр, і зовнішні call-центри, які нас обслуговували, закрилися. Ми перейшли в режим спілкування з пасажирами через електронну пошту та в месенджерах", - повідомив президент "МАУ".

Переписку з пасажирами в авіакомпанії здійснюють сумарно до 150 осіб. В один робочий день ця кількість коливається від 60 до 110, оскільки такі співробітники працюють віддалено. Тоді як у голосових комунікаціях у call-центрі в авіакомпанії працювали одночасно на піку до 600 осіб.

"Сьогодні ми обробляємо до двох тисяч звернень на добу, але це все ще в десятки разів менше, ніж надходить. Я думаю, що нам знадобиться ще місяць роботи для того, щоб вийти в нормальний режим діалогу з пасажирами, а не авральний. Тому що переписка, звісно, - триваліший процес, ніж голосові комунікації", - наголосив він.

Раніше в соціальних мережах пасажири неодноразово скаржилися на те, що їм складно зв'язатися з авіакомпанією з питань отримання компенсації за квитки на скасовані рейси.

Як повідомлялося, на думку юристів, авіаперевізник у разі виникнення надзвичайних обставин має право без повідомлення пасажиру скасувати чи затримати рейс, а також анулювати раніше підтверджене бронювання, але повинен запропонувати альтернативу - інший рейс або повернення коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА