12:11 09.04.2020

Спецмито 65% на імпорт вугілля в Україну з РФ із низкою винятків запроваджується з 15 квітня

1 хв читати
Спецмито 65% на імпорт вугілля в Україну з РФ із низкою винятків запроваджується з 15 квітня

Спеціальне мито в розмірі 65% на імпорт із Російської Федерації вугілля з низкою винятків запроваджується з 15 квітня, свідчить оприлюднена на урядовому порталі постанова №261 від 18 березня.

Виняток, зокрема, становить: вугілля марки "А" (антрацит), бітумінозне вугілля та коксівне вугілля для металургійної промисловості, а також вугілля марки "П" (пісне) для виробників електричної та теплової енергії.

Згідно з текстом документа, запровадження спеціального мита на імпорт електричної енергії, раніше анонсованого на засіданні Кабміну, документом не передбачено.

Як повідомлялося, уряд 18 березня ухвалив постанову (про внесення змін до постанови №624 від 17 липня 2019 року з умовою доопрацювання в триденний термін) про запровадження з 1 квітня спецмита в розмірі 65% на імпорт із Російської Федерації електричної енергії та усіх типів вугілля за винятком антрацитового і коксівного.

"Пропонується доповнити (після підпункту 2 пункту 1) підпунктами такого змісту: запровадити додаткове спеціальне мито для електричної енергії та всіх типів вугілля, окрім антрацитового вугілля і коксівного вугілля для енергетики і металургійної промисловості, з 1 квітня 2020 року у розмірі 65%", - зачитав тоді пропоновані зміни міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА