15:03 09.04.2020

"Асканія-Флора" через карантинні обмеження і зниження попиту буде змушена знищити більшість троянд

2 хв читати
"Асканія-Флора" через карантинні обмеження і зниження попиту буде змушена знищити більшість троянд

Тепличний комплекс троянд "Асканія-Флора" (Київська обл.), що входить до групи компаній "Асканія", планує знищити більшість готової продукції через упроваджені в Україні карантинні обмеження і різке падіння попиту, повідомив комерційний директор "Асканія-Флора" Віктор Федоренко.

"У зв'язку з карантинними заходами різко впав попит на квіти. Наш ринок збуту більше ніж на 90% зосереджений в Україні, а нині він зменшився до мінімуму, в кілька разів скоротилися відвантаження троянд. За 20 років роботи підприємства ми вперше стикаємося з такою ситуацією. Більшість готової продукції, на жаль, буде знищено. Ускладнює ситуацію і те, що троянди мають обмежений термін зберігання - лише сім днів, за цей час квітку обов'язково потрібно продати", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Федоренка, актуальним сьогодні є питання про збереження троянд як культури, оскільки підтримувати роботу теплиць у належному стані в умовах тотальної збитковості дорого. Вирощування квітів у теплицях потребує багато ресурсів, левова частка витрат припадає на опалення і освітлення.

"Ми не знаємо, скільки зможемо протриматися в таких умовах. Це залежить від того, скільки часу триватиме карантин. Сьогодні ми намагаємося зменшити витрати, але вимикання освітлення і зниження температури дуже негативно вплине на культуру. Складно сказати, чи зможемо ми її відновити", - зауважив комерційний директор "Асканія-Флора".

Федоренко зазначив, що за найгіршого сценарію розвитку ситуації надзвичайно мало тепличних підприємств узагалі зможуть відновити свою роботу після завершення карантину в Україні.

ГК "Асканія" об'єднує 12 компаній. Серед напрямів діяльності - імпорт, виробництво та дистрибуція продуктів харчування, переробка й експорт меду (п'ять видів, близько 30 SKU), логістичні послуги, постачання електроенергії, виробництво стрілецької зброї, послуги охорони та навчання співробітників служб безпеки приватних і державних структур, сільське господарство (вирощування троянд).

Група має філії в усій Україні та офіси в Берліні (Німеччина) і Гуанчжоу (Китай). Загальна кількість співробітників групи "Асканія" - понад 2,5 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА