15:49 09.04.2020

Економічні наслідки пандемії коронавірусу загрожують бідністю для ще 500 млн жителів Землі - Oxfam

2 хв читати
Економічні наслідки пандемії коронавірусу загрожують бідністю для ще 500 млн жителів Землі - Oxfam

Економічний ефект від пандемії коронавірусу може привести до зубожіння ще приблизно 500 млн жителів планети, повідомило в четвер агентство Associated Press (AP) із посиланням на Oxfam - міжнародне об'єднання організацій із боротьби з бідністю.

"Руйнівні економічні наслідки від пандемії відчуваються на всій земній кулі. Але для бідних людей у бідних країнах, які і так боролися за виживання, майже немає страхування, яке б утримало їх від падіння в злидні", - заявив в. о. виконавчого директора Oxfam Хосе Марія Вера.

У доповіді організації, укладеній на основі досліджень Королівського коледжу Лондона і Австралійського національного університету, зазначається, що від 6% до 8% населення світу можуть бути приведені до злиднів через те, що уряди різних країн, які борються з поширенням коронавірусу, паралізують цілі галузі економіки. Зокрема, наводиться приклад Бангладеша, де понад 1 млн осіб у текстильній галузі звільнили або відправили по домівках через скасування та призупинення замовлень.

В Oxfam наголосили, що нинішня ситуація може скасувати результати, досягнуті за останнє десятиліття в боротьбі проти бідності, а в деяких районах світу ситуація може відкотитися до стану справ тридцятирічної давності.

У відповідь в організації закликають світових лідерів узгодити пакет економічної допомоги для бідних країн і співтовариств. При цьому AP нагадує, що наступного тижня очікується зустріч міністрів фінансів країн G20, а також переговори у рамках МВФ і Світового банку.

Пропонується також наростити на $500 млн міжнародну допомогу державам і негайно скасувати боргові виплати країн, що розвиваються, на 2020 рік у розмірі $1 трлн. Так, пояснили в Oxfam, скасування платежів, наприклад, для Гани дасть змогу уряду цієї країни видавати 16 млн дітей, інвалідів та пенсіонерів щомісяця протягом півроку по $20.

Раніше у квітні Економічна і соціальна комісія для Західної Азії (ЕСКЗА) ООН попереджала, що майже 8,3 млн жителів арабських країн загрожує зубожіння через соціально-економічні наслідки пандемії коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА