18:17 09.04.2020

Зростання неплатежів за електроенергію загрожує колапсом в електроенергетиці та економіці загалом - "Донбасенерго"

2 хв читати
Зростання неплатежів за електроенергію загрожує колапсом в електроенергетиці та економіці загалом - "Донбасенерго"

Високий рівень заборгованості населення та інших споживачів електроенергії в період карантинних заходів матиме вкрай негативні наслідки і для електроенергетики, і для суміжних галузей, що загрожує колапсом економіки загалом, вважає комерційний директор ПАТ "Донбасенерго" Олег Ларіонов.

"Першими цей удар відчують постачальники універсальних послуг і постачальник "останньої надії", потім - безпосередньо виробники електроенергії, які недоотримуватимуть кошти за товарну продукцію, а, отже, не зможуть здійснювати закупівлю палива, проводити ремонтні програми, розраховуватися з кредиторами та персоналом", - наведено слова Ларіонова на сторінці компанії у Facebook у четвер.

У зв'язку з цим він назвав неприпустимими рішення, що дають змогу не платити за спожиту електроенергію.

За його словами, дії уряду та парламенту в період карантину мають бути спрямовані не лише на стримування поширення коронавірусної інфекції, а й на підтримку базових галузей промисловості.

Ларіонов висловив думку, що це може здійснюватися за рахунок цільової бюджетної підтримки незахищених верств населення та стратегічних підприємств.

Як повідомлялося, Всеукраїнська енергетична асамблея (ВЕА) і Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу заявляють про повномасштабну кризу в ПЕК, що загрожує енергетичній безпеці України, та просять вжити невідкладних заходів для її подолання.

"Через низку невиважених рішень, які ухвалювали останнім часом законодавчі та державні органи влади, системна криза охопила всю генерацію, розподільчі та інфраструктурні компанії електроенергетики", - йдеться в листі ВЕА до президента України Володимира Зеленського від 6 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА