08:42 10.04.2020

Країни ОПЕК + готові знижувати видобуток нафти до травня 2022г, якщо підключиться Мексика

2 хв читати
Країни ОПЕК + готові знижувати видобуток нафти до травня 2022г, якщо підключиться Мексика

Країни ОПЕК + за підсумками переговорів випустили заяву, де підтвердили намір знизити нафтовидобуток у травні-червні на 10 млн барелів на добу, говориться в документі.

Далі, до кінця року коригування нафтовидобутку ОПЕК + складе 8 млн б / д, і далі, до 30 квітня 2022 року - 6 млн б / д.

Однак усі ці домовленості будуть діяти за згодою Мексики. Раніше повідомлялося, що міністр енергетики Мексики не погодилася з такими скороченнями і покинула засідання, що тривало 11 годин.

У разі реалізації угоди, Росія і Саудівська Аравія мають видобувати в травні-червні 8,5 млн б / д.

З липня до грудня Росія і Саудівська Аравія зможуть добувати 8,99 млн б / д, далі - 9,495 млн б / д.

Базовим показником для розрахунку коригувань є видобуток нафти за жовтень 2018, за винятком Саудівської Аравії і Росії, база відліку для яких стане 11 млн б / д.

Рішення, підписане сьогодні, діятиме до 30 квітня 2022 року, можливе продовження угоди обговорюватиметься в грудні 2021 року.

"Вищезазначена угода залежить від згоди Мексики, включно з добровільним коригуванням у доданих таблицях", - підкреслюється в документі.

У комюніке країни ОПЕК + також закликають усіх великих виробників зробити свій внесок у зусилля, спрямовані на стабілізацію ринку. Як повідомляють джерела "Інтерфаксу", країни ОПЕК + розраховують, що інші великі виробники знизять видобуток ще на 5 млн б / д.

Наступне засідання ОПЕК + призначено на 10 червня в форматі вебінару, щоб визначити подальші дії, необхідні для балансування ринку.

Країни ОПЕК + також підтвердили і продовжили мандат міністерського моніторингового комітету (JMMC) і його членів.

Дотримання угоди моніторитиметься на підставі даних з видобутку нафти (конденсат не вказано - ІФ) на основі інформації з вторинних джерел, відповідно до методології, яка застосовується для країн-членів ОПЕК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА