09:05 11.04.2020

Кабмін представить план з відновлення економіки після проходження піку епідемії

2 хв читати
Кабмін представить план з відновлення економіки після проходження піку епідемії

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів представить свій план і заходи з відновлення економіки після настання "переломного моменту" у розвитку епідемії коронавірусу, до якого країна "помірно і плавно" рухається.

"Ті країни, де стався пік, і вони пішли вниз, звичайно, можуть починати говорити і готувати людей до завершення карантинних заходів і "розігріву" економіки. Поки, дуже помірно і плавно, але ми рухаємося вгору, на жаль. І ось той переломний момент, який, сподіваюся, настане після Великодня, коли ми почнемо рухатися вже вниз за кількістю виявлених хворих, загальної кількості хворих, за кількістю, на жаль, померлих", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" в п'ятницю.

Шмигаль зазначив, що після настання цього пікового моменту уряд почне представляти свій план і заходи, які він розробляє сьогодні, щоб "через три-чотири тижні представити їх малому і середньому бізнесу, громадянам, країні, містам, підприємствам".

"Цей план у роботі, ми працюємо над цим практично цілодобово. Як тільки він буде готовий, відшліфований, відразу буде представлений. Повірте, він буде одним із кращих серед наших країн-сусідів. У ньому і кредитні канікули, і рефінансування кредитів, підтримка малозабезпечених і безробітних", - зазначив він.

Прем'єр також звернув увагу, що в Україну повернулася велика кількість активних ініціативних громадян, які працювали за кордоном, і їм також треба дати можливість рухатися вперед. "Тому буде кредитна програма, яка буде називатися "Нові гроші". Крім того, бізнесу, який не брав кредити і працював "по білому", ми будемо готові під гарантії держави або гарантовані державою кредити забезпечити в розмірі піврічного фонду оплати праці", - розповів він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА