12:53 13.04.2020

Верховний суд призначив розгляд справи про внески Суркісів у Приватбанку і законність bail-in на 27 квітня – НБУ

2 хв читати
Верховний суд призначив розгляд справи про внески Суркісів у Приватбанку і законність bail-in на 27 квітня – НБУ

Велика палата Верховного Суду 27 квітня продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабінету міністрів і ПриватБанку (Київ) на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ про визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн, повідомив НБУ в Facebook у понеділок.

"Потенційні наслідки розгляду цього процесу масштабніші, ніж здається на перший погляд. Від цього залежатиме хід трирічної судової війни між Ігорем Коломойським і державою за законність націоналізації ПриватБанку. Адже судові процеси за позовами екс-власників про незаконність націоналізації припинені до розгляду "справи сім'ї Суркісів"", – наголошується в повідомленні.

У прес-службі ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що на попередньому засіданні 17 березня, яке тривало понад 9,5 год., Верховний суд завершив вивчення матеріалів справи і оголосив про перерву на невизначений термін для підготовки рішення.

Вердикту Верховного Суду у цій справі очікує шостий апеляційний адмінсуд, що розглядає апеляцію на рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконною націоналізації ПриватБанку, а також Госпсуд Києва у справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів. Однак для Нацбанку, Мінфіну і банку, крім цих виплат, важливим є відстояти законність процедури bail-in, оскільки у разі програшу, шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА