16:45 13.04.2020

Мінфін України знову відмовився від розміщення ОВДП

2 хв читати
Мінфін України знову відмовився від розміщення ОВДП

Міністерство фінансів України за результатами проведених консультацій із первинними дилерами відмовилося від проведення у вівторок, 14 квітня, аукціонів із розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП).

"Зважаючи на волатильність на ринках капіталу і після консультацій із первинними дилерами ми ухвалили рішення про те, що аукціони з розміщення ОВДП поки що не проводяться", - прокоментували в міністерстві ситуацію агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Мінфін наголосив, що сформував достатній запас фінансової ліквідності для того, щоб комфортно пройти період несприятливої кон'юнктури на внутрішньому ринку капіталу, своєчасно і в повному обсязі виконуючи свої фінансові зобов'язання.

"Обмежуючи пропозицію на первинному ринку ОВДП, ми спостерігаємо активізацію вторинного ринку державних облігацій. Водночас ширина спреду на вторинному ринку не дає достовірної інформації про цінові рівні", - зазначили у міністерстві.

Відомство також зазначило, що підтримує постійний діалог із банками - первинними дилерами і уважно стежить за ринковими настроями.

"Щойно ситуація на ринку стабілізується, Мінфін відновить первинне розміщення ОВДП", - наголошується у коментарі, який отримало агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, останні аукціони з розміщення гривневих ОВДП Мінфін провів 3 березня, валютних - 24 березня. Два попередніх тижні відомство також відмовлялося від продажу будь-яких облігацій.

За час відсутності первинних аукціонів із розміщення гривневих ОВДП, ставку на яких Мінфін тримав на рівні до 10% річних, їхня дохідність на вторинному ринку сильно зросла. За кривою дохідності на сайті Нацбанку, за паперами до року вона становить 17-18% річних, один-два роки - трохи вище ніж 18% із поступовим зниженням до 14% за семирічними паперами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА