18:39 13.04.2020

Українці в сезоні 2020 року переорієнтуються на внутрішній туристичний ринок - експерти

2 хв читати
Українці в сезоні 2020 року переорієнтуються на внутрішній туристичний ринок - експерти

В умовах обмеження міжнародних подорожей туристичні оператори і туристи в сезоні 2020 року будуть орієнтовані на внутрішній туристичний ринок України, вважає голова правління туристичної асоціації Одеської області Фазіль Аскеров.

"Насамперед будуть зайняті готелі найвищого сегмента і низького, але з хорошим сервісом. Самий низ заповниться людьми, які хочуть скоротити суму витрат. Вони або скоротять час перебування, або виберуть "зірочку" нижче. Верхній сегмент заповниться українцями, які традиційно відпочивають за кордоном, на островах, не маючи можливості кудись полетіти", - сказав він під час онлайн-конференції "Сезон 2020 в умовах карантину" у п'ятницю.

За його словами, серед іноземних туристів у цьому сезоні варто розраховувати лише на гостей із Польщі, Білорусі, Молдови та інших країн-сусідів, оскільки затримки на декількох кордонах можуть стати важливим критерієм під час вибору локації для відпочинку.

Аскеров додав, що готелі зі свого боку повинні будуть забезпечити належну безпеку для клієнтів: збільшити час сніданків, щоб запобігти черзі, збільшити кількість персоналу на шведських столах і відстань між столиками у ресторанах.

Директор туристичної компанії Deinde Олександр Алимов також повідомив, що на в'їзних туристів у цьому сезоні в компанії не розраховують.

"Що стосується внутрішнього туризму: звісно, прийде турист, який збирався поїхати за кордон - він поїде Україною, оскільки із кордоном не буде визначеності", - пояснив він.

В умовах світової кризи та пандемії конкуренція на внутрішньому ринку туризму підвищиться, що спонукає туроператорів переглянути інструменти продажу, вважає директор компанії Fly to Ukraine Євген Пушенко.

За словами власниці туркомпанії Pan Ukraine Олени Шаповалової, сезон 2020 року може відкрити можливості для розвитку внутрішнього туризму України, якщо туроператори переорієнтують корпоративних туристів на внутрішній ринок.

"Ми плануємо давати можливість нашим корпорантам, якщо не будуть відкриті європейські кордони, куди вони планували летіти, пропонувати їм не скасовувати заходи, а проводити їх усередині України", - розповіла Шаповалова, наголошуючи, що у такий спосіб туроператори зможуть продовжити туристичний сезон.

Як повідомлялося, українські готельєри прогнозують пізній старт літнього сезону в країні - не раніше липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА