08:34 14.04.2020

Мінрегіону виділили в бюджеті 4,9 млрд грн після змін до держбюджету-2020

2 хв читати
Мінрегіону виділили в бюджеті 4,9 млрд грн після змін до держбюджету-2020

Міністерству розвитку громад і територій України після змін в держбюджет-2020 виділили в бюджеті надзвичайної ситуації 4,9 млрд грн на фінансування Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), що дозволить ввести в експлуатацію об'єкти, на яких вже почалося будівництво, повідомила прес-служба Мінрегіону.

"13 квітня 2020 Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". На фінансування Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) депутати залишили 4,9 млрд грн, що зменшило його обсяг на 2,6 млрд грн. Це істотне скорочення, тому в попередньому проекті змін до бюджету планувалося спрямувати кошти ДФРР у повному обсязі в стабілізаційний фонд на здійснення заходів, спрямованих на боротьбу з Covid-19", - йдеться в повідомленні.

Зокрема зазначено, що залишені витрати дозволять ввести в експлуатацію вже розпочаті в попередні роки об'єкти, зберегти робочі місця, а також не втратити довіру з боку заявників проектів у ДФРР.

"Таке рішення дасть можливість продовжити будівельні роботи на соціально важливих проектах регіонального розвитку, забезпечити їх введення в експлуатацію вже цього року, не дозволить у важкий для країни період втратити робочі місця, підтримає економіку і забезпечить реалізацію проектів, запланованих у рамках програми "Велике будівництво", - сказав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Також повідомляється, що ще 1,7 млрд грн передбачено для боротьби з Covid-19: попередження виникнення і поширення, локалізація та ліквідація спалахів, епідемій і пандемій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА