15:51 14.04.2020

ПриватБанк, ТАСкомбанк, Правекс Банк і Кредобанк запровадили кредитні канікули для фізичних осіб

3 хв читати
ПриватБанк, ТАСкомбанк, Правекс Банк і Кредобанк запровадили кредитні канікули для фізичних осіб

ПриватБанк, ТАСкомбанк, Правекс Банк (усі - Київ) і Кредобанк (Львів) запровадили кредитні канікули для клієнтів-фізичних осіб, свідчать повідомлення банків.

Так, ПриватБанк запровадив кредитні канікули до кінця липня для фізичних осіб, що зіткнулися з фінансовими труднощами через пов'язані з карантином обмеження, за програмами кредитування "Авто у розстрочку", "Житло в кредит" та "Кредит під заставу нерухомості".

"Такі клієнти матимуть право на перенесення термінів усіх чергових платежів до 31 липня 2020 року з відповідним укладенням додаткових угод до кредитного договору чи договору лізингу після завершення карантину", - пояснив банк, додавши, що для оформлення канікул достатньо заповнити заявку на його сайті.

ТАСкомбанк запровадив кредитні канікули для фізичних осіб за беззаставними кредитами і кредитами готівкою на три місяці.

"На період дії кредитних канікул обов'язкові платежі складаються з відсотків та щомісячної комісії, передбаченої кредитним договором. Погашення заборгованості за тілом кредиту відкладається та входить до складу платежу в липні 2020 року", - пояснив механізм кредитних канікул банк.

Крім того, ТАСкомбанк автоматично відстрочив мінімальний платіж за кредитною карткою до кінця травня.

Правекс Банк також запровадив кредитні канікули для фізичних клієнтів-осіб, які станом на 1 березня не мали простроченої заборгованості, але зазнали фінансових труднощів через обмеження у зв'язку з коронавірусом. Програми передбачають відстрочення оплати тіла кредиту (тобто виплачуються лише відсотки), а також відстрочення відсотків і тіла кредиту, збільшення терміну його погашення тощо.

Крім того, Правекс Банк запропонував варіанти реструктуризації кредитних зобов'язань постраждалим клієнтам-юрособам. Пропозиції банку щодо можливості обслуговування боргу є індивідуальними і враховують останню фінзвітність, фінансовий стан, уразливість секторів і підприємств до поточної кризи і перспективи відновлення бізнесу. "Клієнти-юрособи можуть самі ініціювати реструктуризацію кредитів", - уточнив банк.

Програмами кредитних канікул Кредобанку, які передбачають тримісячне відстрочення сплати основної суми боргу і 40% щомісячного платежу для ануїтетної схеми виплат, можуть скористатися позичальники за іпотечними кредитами, кредитами на авто та споживчими кредитами готівкою. Подати заявку на програму можуть клієнти з позитивною кредитною історією, які не мають заборгованості перед банком.

Крім того, для кредитних карток Кредобанк автоматично продовжив пільговий період користування кредитними коштами (без нарахування відсотків) до 92 днів.

Раніше кредитні канікули для фізичних осіб запровадили Райффайзен Банк Аваль і ПУМБ. Зокрема, Райффайзен Банк Аваль скасував щомісячний платіж у квітні та в травні за кредитними картками більшості клієнтів, а також знизив процентну ставку за кредитами готівкою до 0,01% річних (на два місяці) й автоматично встановив канікули за відсотками в період із 4 квітня до 4 червня.

ПУМБ запровадив на три місяці кредитні канікули для фізичних клієнтів-осіб за діючими кредитами на придбання товарів і за кредитами готівкою, які позичальники справно обслуговували станом на 1 березня. Банк пояснював, що в рамках канікул тіло кредиту тимчасово не нараховуватиметься.

Альфа-Банк запровадив на два місяці канікули за кредитними картками, беззаставними кредитами готівкою та беззаставними кредитами на купівлю товарів для клієнтів, які станом на 1 березня не мали простроченої заборгованості.

Крім того, раніше кредитні канікули для МСБ запровадили ПриватБанк (індивідуальні, до травня), Ощадбанк за кредитами у формі невідновлюваної кредитної лінії та строкового кредиту (бізнес може скористатися відстроченням платежів за тілом кредиту до трьох місяців).

Також Банк Кредит Дніпро та Райффайзен Банк Аваль (за кредитним продуктом "Розвиток") запровадили кредитні канікули для бізнесу, що постраждав від запроваджених обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА