15:37 15.04.2020

Суд відхилив апеляцію на рішення про виплату ПриватБанком понад $250 млн Суркісам - банк

2 хв читати
Суд відхилив апеляцію на рішення про виплату ПриватБанком понад $250 млн Суркісам - банк

Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу державного виконавця, залишивши в силі постанову судді Печерського районного суду В'ячеслава Підпалого, якою він зобов'язав державний ПриватБанк (Київ) виплатити понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів, повідомили агентству "Інтерфакс -Україна" в прес-службі банку.

Як повідомлялося, на початку березня, держвиконавець подав апеляційну скаргу на рішення судді Підпалого щодо виплати ПриватБанком Суркісам більше ніж $250 млн, не скоординувавшись з юррадниками банку. Міністр юстиції Денис Малюська пояснював це тим, що радники банку стали ініціаторами клопотання, яке, за його словами, призвело до зазначеної вище постанови суду.

Зазначалося, що ПриватБанк також подав апеляцію на постанову судді Підпалого, проте жодної інформації щодо її розгляду суд поки що не надав.

Раніше, в лютому 2020 року, суддя Підпалий зобов'язав ПриватБанк компенсувати офшорним компаніям Суркісів кошти, які вони в 2012-2014 роках розмістили на рахунках кіпрської філії фінустанови, і відсотки, які повинні були нараховуватися за умовами депозитних договорів.

Наприкінці 2016 року, під час націоналізації банку грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів і їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку і його філій потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркіси були визнані пов'язаними з ПриватБанком особами.

Суркіси намагаються оскаржити внесення їх до процедури bail-in в судах. Зокрема, Верховний Суд України 16 квітня продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України, Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій на користь Суркісів з приводу їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА