15:39 15.04.2020

Безробітних у Києві за рік стало на 60% більше, їх уже понад 13,5 тис. - директор міського центру зайнятості

2 хв читати
Безробітних у Києві за рік стало на 60% більше, їх уже понад 13,5 тис. - директор міського центру зайнятості

Загальна кількість зареєстрованих безробітних у Києві зросла на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становить понад 13,5 тисяч осіб, заявив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич.

"Загальна кількість безробітних, зареєстрованих нині (у Києві - ІФ) становить понад 13,5 тисяч осіб. Це на 60% більше ніж в аналогічний період 2019 року", - заявив Білич на брифінгу в середу.

За словами директора міського центру зайнятості, найбільшими категоріями серед безробітних у столиці на сьогодні є: 22% - колишні працівники у сфері торгівлі, 13% - колишні працівники сфери держуправління, 11% - колишні працівники фінансової та страхової сфери, 9% - співробітники підприємств переробної промисловості.

"Порівняно з попереднім роком кількість колишніх працівників сфери тимчасового розміщення та організації харчування зросла майже втричі, будівельної галузі - майже вдвічі, сфери послуг - у 1,9 раза, адміністративна діяльність, торгівля та сфери розваг і відпочинку - у 1,7 раза, підприємства переробної промисловості, транспорту, держуправління на цей період у півтора раза перевищують показники минулого року", - розповів Білич.

Він зазначив, що з січня місяця київські роботодавці розмістили майже 8 тисяч вакансій, що на 34% менше ніж у 2019 році.

"На одну вакансію в Києві сьогодні претендують у середньому дві людини, якщо брати так званий метод співвідношення. Як правило, у Києві більше ніж один до одного в попередні періоди не було", - говорить керівник КМЦЗ.

Найбільша конкуренція за отримання вакансії спостерігається у сфері управління - тут на одне місце претендують одразу 18 безробітних. Найменша кількість претендентів на посади кваліфікованих працівників з інструментом, представників найпростіших професій та осіб без професій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА