20:09 15.04.2020

Кошти на боротьбу з коронавірусом перерахували понад 90 компаній Дніпропетровської області та зарубіжні партнери "Інтерпайпу"

3 хв читати
Кошти на боротьбу з коронавірусом перерахували понад 90 компаній Дніпропетровської області та зарубіжні партнери "Інтерпайпу"

Понад 90 компаній Дніпра та Дніпропетровської області, а також зарубіжні клієнти й партнери промислової компанії "Інтерпайп" за три тижні роботи Обласного штабу протидії коронавірусу та діяльності Благодійного фонду "Відродження регіону" об'єднали зусилля для допомоги медикам регіону.

Як повідомляється у спільному прес-релізі компанії "Інтерпайп" і фонду в середу, за цей період вдалося зібрати 6,44 млн грн.

При цьому уточнюється, що щодня на рахунок БФ надходять внески з різних куточків області, України та з-за кордону. Вже 91 підприємство перерахувало кошти на боротьбу з коронавірусом, з них безпосередньо на рахунок фонду надійшло 4,59 млн грн. Ще одна компанія самостійно закуповує медичне обладнання на суму 1,5 млн грн. Осторонь не залишились і жителі області - 70 фізосіб перерахували загалом 345,9 тис. грн.

"Коли перед областю виникла загроза епідемії, наша компанія відразу приєдналася до боротьби проти коронавірусу. У співпраці з мером Новомосковська Віктором Литвищенком ми закуповуємо й передаємо медичні засоби до Центральної міської лікарні Новомосковська. У свою чергу фінансова підтримка фонду - це важлива ланка для забезпечення нагальної потреби всієї області та боротьби з поширенням вірусу", - наголосив директор компанії "Південьтрансбудкомплект" Володимир Синяговський, яка спрямувала до фонду 500 тис. грн.

На перераховані кошти закуплено й передано до лікарень Дніпра, Нікополя, Новомосковська та Першотравенська кілька партій медичних ЗІЗ (захисні щитки й окуляри, медичні шапочки, бахіли), тисячі одиниць витратних матеріалів (систем переливання розчинів і катетерів), сотні літрів антисептика, а також дезінфекційні засоби та пневматичні розпилювачі для них. На сьогодні підписано контракти на закупівлю інших необхідних матеріалів.

Благодійний фонд "Відродження регіону" заснований з ініціативи компанії "Інтерпайп", його основне завдання - об'єднати промислові компанії в боротьбі проти коронавірусу в Дніпропетровській області.

"З такою ситуацією складно впоратися окремому колективу, компанії або навіть уряду країни. Різні компанії мають різні компетенції та ресурси, їх потрібно об'єднувати, щоб подолати коронавірус швидше й ефективніше. Навіть фармацевтичні компанії-конкуренти об'єднуються, щоб розробити вакцину та перемогти вірус. Нам потрібні спільні зусилля. Ми давно співпрацюємо з "Інтерпайпом" і бачимо, як ця компанія працює, тому вирішили підтримати ініціативи фонду", - прокоментував ситуацію генеральний директор і засновник IT-Enterprise Олег Щербатенко, яка перерахувала 200 тис. грн.

У свою чергу директор з фінансів та економіки "Інтерпайпу" Денис Морозов пояснив, що компанія координує роботу фонду, співпрацює з обласним та міськими штабами й закуповує необхідні матеріали. Крім того, "Інтерпайп" спільно з фондами Віктора та Олени Пінчуків виділив 114 млн грн на боротьбу з епідемією в Україні та області.

"Інтерпайп" входить до десятка найбільших у світі виробників безшовних труб, є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс у світі.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" і електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА