13:32 17.04.2020

ФДМ заявляє про рейдерське захоплення офісу ОГХК у Києві

3 хв читати
ФДМ заявляє про рейдерське захоплення офісу ОГХК у Києві

Фонд державного майна України заявляє про спробу рейдерського захоплення офісу держпідприємства АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) у столиці.

"Терміново! Зараз відбувається рейдерське захоплення ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія"! Закликаємо журналістів на місце події: Київ, вул. Миколи Грінченка, 4 (бізнес-центр "Горизонт парк")", - повідомив фонд у Facebook.

Як повідомлялося, ФДМ наказом від 19 лютого цього року призначив нового в. о. голови правління ОГХК Михайла Макарова, погодженого Кабміном, замість Олександра Гладушка. Потім голова Фонду Дмитро Сенниченко представив Макарова і його радників - Тетяну Гогенко та Пітера Девіса. За його словами, зміна керівництва компанії - важливий крок у підготовці об'єкта до "великої приватизації".

Наказом від 19 березня фонд припинив повноваження першого заступника голови правління ОГХК Гладушка, призначивши на його місце незалежного фінансового консультанта Пітера Девіса, який у 1994-1998 роках працював у Glencore в Москві фінансовим контролером. У послужному списку Девіса робота в Києві в Central European Media Enterprises регіональним CFO у 2002-2005 роках, фінансовим консультантом Scythian Limited у 2005-2013 роках і в Oriel Ventures Limited у 2016-2017 роках.

Крім того, було припинено повноваження заступників головправління Тетяни Киселевої та Вікторії Тищенко, членів правління Олени Прокопенко, Віктора Сивченка, Андрія Сторчака та Олександра Прокопенка.

Новими членами правління стали Натан Хазін, який раніше працював у Центрі впровадження та супроводу автоматизованих систем оперативного (бойового) управління Генштабу ЗСУ, Тетяна Гогенко - колишній начальник відділу чорних металів і феросплавів українського представництва в Києві компанії Glencore International AG і Юрій Кияшко, що працював фінансовим директором ТОВ "Левада-Ойл", топ-менеджером з оптової дистрибуції "BIOCOUNTRY" SRL (Молдова) і директором ТОВ "Трансконсалтинг".

"Нова команда має провести аудит компанії і разом із радником з приватизації BDO&KPMG Baker McKenzie підготувати повне розкриття інформації про компанію. Питанням надзвичайної важливості є відновлення довіри до установи. Довіри не до слів, а до реальних дій нового менеджменту, що дасть змогу державі отримати справедливу ціну за компанію і залучити компетентних інвесторів, які приведуть її до успіху", - прокоментував ці кадрові зміни Сенниченко.

У держреєстрі керівником підприємства в статусі в. о. з 20 лютого цього року призначений Михайло Макаров, а з 8 квітня в статусі т. в. о. - Пітер Девіс.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочала фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.).

ОГХК реалізує продукцію більш ніж до 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Уряд в серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє - до літа цього року у зв'язку з коронакризою та карантином. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise. ФДМ уже повідомив про інтерес до підприємства понад 15 потенційних покупців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА