19:26 17.04.2020

"Нафтогаз": Учасники програми "газ про запас" можуть з 20 квітня звернутися до постачальників для відшкодування цінової різниці

2 хв читати
"Нафтогаз": Учасники програми "газ про запас" можуть з 20 квітня звернутися до постачальників для відшкодування цінової різниці

Учасники програми "газ про запас" можуть із 20 квітня звернутися до своїх постачальників для відшкодування цінової різниці, обравши варіант повернення коштів або оплати газу за майбутнє споживання, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Радий повідомити, що ми виконали свою обіцянку - з 20 квітня споживачі можуть звертатись до своїх постачальників і розпоряджатись зекономленими грошима. Спеціалісти "Нафтогазу" вже провели звірку даних з усіма газопостачальними компаніями, які продавали газ в рамках акції. Ми направили кошти за невикористаний ресурс "Газового запасу" на рахунки газзбутів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"І з 20 квітня споживачі можуть звертатися до своїх газопостачальних компаній, щоб обрати зручний спосіб повернення коштів або зарахувати їх для оплати газу в майбутньому. Ми рекомендуємо звернутись до газзбутів одразу, як вони нададуть таку можливість. "Нафтогаз" вже перерахував їм необхідні кошти", - додав голова НАК.

У "Регіональній газовій компанії", що оперує 19 газорозподільними мережами у всій Україні, підтвердили, що починаючи з 20 квітня в особистому кабінеті на порталі 104.ua буде доступний функціонал, який дасть змогу спрямувати залишок коштів за акцією на оплату поточного споживання газу або отримання коштів на банківський рахунок.

За даними порталу, загалом до програми, що тривала з жовтня 2019 року до березня 2020 року, приєдналися 51,018 тис. споживачів, які інвестували в створення власного запасу газу в опалювальний сезон 2019/20 рр. 370,58 млн грн і придбали 61,81 млн куб. м газу.

Внаслідок зміни ситуації на зовнішніх і внутрішньому ринках газу більшість споживачів не змогли використати в повному обсязі передплачені обсяги газу. В результаті її учасники використали 30,16 млн куб. м газу на суму 180,84 млн грн. 46,398 тис. споживачів мають залишки невикористаних акційних коштів у розмірі 189,73 млн грн.

Як повідомлялося, голова "Нафтогаз" Андрій Коболєв наприкінці березня повідомив, що компанія відшкодує цінову різницю учасникам програми "газ про запас" наприкінці квітня - початку травня через систему газзбутів.

"Ми передбачили пункт, що якщо ціна на ринку, або та ціна, за якою ми будемо поставляти газ, буде меншою, ніж ціна "газу про запас", то ми різницю повернемо. Тобто фактично наші споживачі отримали страховку, якби ціна почала зростати, а якщо вона стане меншою - ми повертає різницю. Як на мене це максимально лояльні і максимально чесні умови, які ми зробили для захисту українських споживачів", - пояснив Коболєв.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА