19:49 17.04.2020

ФДМ просить відтермінувати на осінь упровадження модуля електронного визначення оцінки квартир

2 хв читати
ФДМ просить відтермінувати на осінь упровадження модуля електронного визначення оцінки квартир

Фонду держмайна (ФДМ) України потрібен додатковий час для заповнення Єдиної бази даних оцінки та коректного запуску модуля електронного визначення оціночної вартості, щоб була можливість прибрати оцінювачів із діючої процедури, повідомив голова ФДМ Дмитро Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Повинен бути повноцінний безкоштовний електронний сервіс, що якщо людині база видає не ту довідку, то йде апеляція до оцінювача. Але щоб зробити цю базу даних, нам не вистачає часу, а закон вимагає зробити це до 1 липня. Тому ми внесли пропозицію, щоб відтермінувати це на осінь", - сказав Сенниченко.

Голова ФДМ нагадав, що в грудні минулого року було ухвалено поправки до Податкового кодексу про ліквідацію корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості й прозорості реалізації майна, якими було вилучено оціночні майданчики під час реєстрації угод купівлі-продажу нерухомості.

Сенниченко зазначив, що фонду вдалося з невеликою затримкою впровадити електронний інтерфейс, проте зробити до липня другий крок - повністю прибрати оцінювачів як обов'язкову опцію, щоб вони залишилися тільки як апелянти на випадок, якщо автоматизована система визначає ціну угоди некоректно - буде складно.

"Щоб вона (автоматизована система) визначала її (ціну) коректно, треба наповнити Єдину базу даних оцінки у Фонді держмайна великими базами знань - це величезна IT-система. Поки що бездумна машина все одно визначає ціну за середнім значенням", - пояснив голова ФДМ.

Він повідомив, що фонд знайшов донорські кошти, щоб ця система оцінки фінансувалася, як колись система "Прозорро". "Тому що це приблизно такого ж масштабу система. Написали величезне технічне завдання, підготували проекти підзаконних актів, але нам треба все це на осінь пересунути", - зазначив Сенниченко.

Як повідомлялося, зазначений закон доручив ФДМ із 1 липня 2020 року забезпечити функціонування в складі Єдиної бази даних звітів про оцінку модуля електронного визначення оціночної вартості, сервісу послуги електронного визначення оціночної вартості й автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об'єкта нерухомості. Крім того, до цього ж терміну фонд має забезпечити передання прав інтелектуальної власності на Єдину базу даних звітів про оцінку державі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА