08:02 19.04.2020

S & P підтвердило рейтинги "B-" ДТЕК ВДЕ зі стабільним прогнозом

2 хв читати
S & P підтвердило рейтинги "B-" ДТЕК ВДЕ зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги емітента ДТЕК ВДЕ (DTEK Renewables) і її єврооблігацій в євро на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

"Прогноз "стабільний" відображає наші очікування того, що ДТЕК ВДЕ збереже достатню ліквідність, не буде піддана впливу серійних дефолтів її "сестринської" компанії "ДТЕК Енерго" і реалізує свої проекти розвитку до 2021 року, якщо поправки до закону про ринок електричної енергії будуть сприятливими", - йдеться в повідомленні агентства.

S & P зазначає, що в Україні зараз розглядають правки до цього закону, які можуть привести до зниження "зелених" тарифів для ДТЕК ВДЕ і скоротити час для завершення нових проектів, що може вплинути на амбітні плани капітальних витрат компанії і збільшити волатильність у кредитних показниках. У релізі йдеться, що заплановане до кінця 2021 року збільшення потужностей з нинішніх 950 МВт до 1,5 ГВт може бути розтягнуто і на 2022 рік.

"Хоча ми вважаємо, що в останні квартали умови для бізнесу в Україні стабілізувалися, вплив заходів, пов'язаних із COVID-19, на попит на енергію, платіжну дисципліну і державне регулювання в енергетиці неясні", - додало агентство.

Водночас воно вказало на достатню ліквідність ДТЕК ВДЕ, підкріплену першим випуском "зелених" облігацій у 2019 році. За оцінками S & P, ставлення засобів компанії від операційної діяльності (FFO) до боргу залишиться вище 12%, а боргу до EBITDA наблизиться до 4-х з 2020 року, якщо проект правок до закону про ринок е / е буде затверджено в запропонованому вигляді.

Агентство допускає, що виклики COVID-19 можуть змістити пріоритети уряду і політиків з кліматичного порядку денного на доступність енергії для кінцевих споживачів і ще більше посилити ситуацію з ліквідністю споживачів.

S & P також зазначає, що на ДТЕК ВДЕ нині не впливає нещодавно заявлена реструктуризація боргу "ДТЕК Енерго". "Ми вважаємо, що компанія є операційно і фінансово автономним суб'єктом з достатньою ліквідністю після розміщення облігацій у 2019 році, без будь-яких положень про перехресний дефолт з "сестринською" компанією, тому ми не припускаємо будь-якого узагальненого дефолту групи", - йдеться в повідомленні.

Агентство також вважає, що стратегія DTEK B.V. для ДТЕК ВДЕ полягає в тому, щоб зосередитися на капвкладеннях для зростання і уникненні великих дивідендів або кредитів пов'язаним особам.

S & P нагадує, що ДТЕК ВДЕ є дочірньою компанією материнської компанії DTEK B.V., найбільшої в Україні вертикально інтегрованої електрогенеруючої компанії, з EBITDA на рівні EUR1,26 млрд у 2018 році.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА