15:48 20.04.2020

Пандемія коронавірусу загрожує новою продовольчою кризою у світі - заступник міністра сільського господарства Китаю

2 хв читати

Пандемія коронавірусу COVID-19 може стати потрясінням для міжнародних сільськогосподарських ринків і спричинити нову міжнародну продовольчу кризу, заявив у понеділок під час відеоконференції заступник міністра сільського господарства Китаю Юй Канчжень.

"Швидке поширення глобальної епідемії привнесло колосальну невизначеність у міжнародну торгівлю сільськогосподарськими товарами та на ринки", - сказав він.

"Якщо епідемія і дали поширюватиметься й посилюватиметься, вплив на сільськогосподарське виробництво і торгівлю, безперечно, погіршиться, а це може спровокувати новий виток продовольчої кризи", - попередив заступник міністра.

Він уточнив, що спроби низки країн забезпечити внутрішнє постачання продовольства викликали коливання цін на відповідну продукцію у світі.

За його словами, пандемія може вплинути на китайський експорт овочів, чаю та продукції рибних ферм.

Юй Канчжень також сказав, що паралельно з цим Китаю доводиться боротися з африканською чумою свиней, ризик якої зростає в міру відновлення постраждалого від захворювання поголів'я худоби.

Міністр сільського господарства КНР Хань Чанфу, що виступав на тій самій конференції, у свою чергу, заявив, що Китаю продовольча криза не загрожує і що Пекін зможе забезпечити постачання зернових та інших головних продовольчих культур.

Раніше такі найбільші продовольчі компанії, як Unilever, Nestle та PepsiCo, разом із Фондом ООН, фермерськими асоціаціями, науковцями та низкою НВО направили на адресу G7 та G20 листа з попередженням, що світові постачання продовольства будуть підірвані пандемією коронавірусу, і якщо уряди різних країн не вживуть належних заходів, то кількість голодуючих у світі може зрости удвічі – до 1,6 млрд людей.

У квітні голови одразу кількох міжнародних організацій попередили, що ситуація навколо COVID-19 загрожує перебоями з постачанням продовольства у світі за відсутності належних заходів влади. З такими попередженнями виступили голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус, гендиректор Світової організації торгівлі (СОТ) Роберто Азеведо та голова Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Цюй Дуньюй.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА