19:58 20.04.2020

Американські ресторани просять у Конгресу США допомогу $ 240 млрд на тлі коронавірусу

2 хв читати
Американські ресторани просять у Конгресу США допомогу $ 240 млрд на тлі коронавірусу

Представники ресторанної галузі США в понеділок звернулися до Конгресу з проханням надати сектору фінансову допомогу розміром $ 240 млрд.

За даними Національної асоціації ресторанів (National Restaurant Association, NRA) США, на поточний момент в країні припинили роботу чотири з кожних 10 ресторанів, при цьому деякі з них більше не відкриються, близько 8 млн співробітників вже були скорочені або відправлені в неоплачувану відпустку. На їх частку припадає близько двох третин усіх робочих місць в американській ресторанній галузі.

Організація підрахувала, що ресторани втратили $ 30 млрд виручки в березні і можуть втратити ще $ 50 млрд у квітні.

Ресторани є одними з найбільших роботодавців у США - до пандемії коронавірусу в галузі були зайняті понад 12,2 млн осіб. З урахуванням співробітників готелів, спортивних об'єктів та інших місць, де подають їжу, кількість зайнятих у секторі перевищувала 15,5 млн.

За словами виконавчого віце-президента NRA у громадських справах Шона Кеннеді, урядова програма Paycheck Protection Program (PPP) для допомоги малому бізнесу є занадто обмеженою для більшості ресторанів. У рамках цієї програми організації отримують кредити терміном вісім тижнів з моменту їх видачі.

NRA повідомила, що ресторанам потрібні позики на більш тривалий період і більше гнучкості в питанні розподілу отриманих коштів. Згідно з повідомленням організації, 60% з 6,5 тис. власників ресторанів, яких опитала NRA, сказали, що заходи, які діють на федеральному рівні, не допоможуть їм забезпечити співробітникам зарплату на весь період уповільнення економічної активності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА