22:10 20.04.2020

Власники держоблігацій Аргентини відхилили пропозицію влади про реструктуризацію боргу

3 хв читати
Власники держоблігацій Аргентини відхилили пропозицію влади про реструктуризацію боргу

Найбільші держателі держоблігацій Аргентини відхилили пропозицію уряду про реструктуризацію її зовнішнього боргу на загальну суму близько $ 83 млрд, що підвищує ймовірність дев'ятого за рахунком дефолту країни.

Три групи кредиторів у понеділок опублікували заяви про те, що не готові прийняти пропозицію уряду, що передбачає відстрочку виплати відсотків з боргу до 2023 року і основної суми боргу до 2026 року при списанні 62% купонних виплат на загальну суму $ 38 млрд і 5,4% суми основного боргу на $ 3,6 млрд.

Пропозиція про реструктуризацію охоплює не тільки облігації, розміщені Аргентиною після 2016 року, але і бонди, випущені в 2005 і 2010 рр. у рамках попередньої реструктуризації боргу, пише газета Financial Times. У разі цих випусків потрібно більш високий відсоток власників паперів для схвалення зміни умов обслуговування боргу, ніж у випадку звичайних бондів, що знижує ймовірність укладання угоди, зазначають експерти.

Група кредиторів, що представляє власників більше 16% таких паперів, повідомила в понеділок, що "пропозиція уряду Аргентини не є наслідком сумлінних переговорів", у зв'язку з чим вона вважає її неприйнятною і не має наміру її підтримувати. До групи, консультантом якої є юридична компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, входять, зокрема, хедж-фонди Monarch Alternative Capital і HBK Capital Management.

"Замість того, щоб слідувати курсом конструктивної спільної роботи, уряд Аргентини вважає за краще зробити кредиторам пропозицію в односторонньому порядку", - йдеться в їх заяві.

Інша група кредиторів, що включає BlackRock, Fidelity, Ashmore, T Rowe Price та низку інших великих інституційних інвесторів, також заявила, що не має наміру приймати пропозицію аргентинської влади.

"Група впевнена, що всі зацікавлені особи в Аргентині повинні зробити свій внесок у пошук рішення, яке поставить країну на шлях стійкого зростання і фінансової стабільності, - йдеться в її заяві. - Проте, запропоновані умови не відповідають цій меті і припускають, що непропорційно висока частка довгострокових заходів щодо коригування боргу ляже на плечі іноземних власників держоблігацій".

Друга група кредиторів володіє загалом більше 25% аргентинських бондів, випущених після 2016 року, а також понад 15% облігацій, отриманих у рамках попередньої реструктуризації. Її консультантом є юридична компанія White & Case.

Третя група аргентинських кредиторів, яка надається UBS і Mens Sana Advisors, також відхилила пропозицію уряду, зазначивши, що вона була зроблена "без серйозних переговорів".

За оцінками аналітика Columbia Threadneedle Гордона Бауерса, пропозиція уряду Аргентини дозволить власникам повернути в середньому близько $ 0,35 на $ 1 номіналу облігацій. З урахуванням того, що аргентинські бонди з погашенням в 2033 році нині торгуються на рівні $ 0,39 на $ 1 номіналу, інвестори навряд чи знайдуть стимул для того, щоб прийняти пропозицію влади, каже експерт.

На переговори з кредиторами відведено 20 днів. Таким чином, переговори завершаться незадовго до того, як Аргентині належить провести чергові виплати за зовнішнім боргом - близько $ 500 млн. Їх термін настає 22 квітня, і країні дається 30-денний пільговий період на здійснення виплат.

Як повідомлялося, минулого тижня міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Аргентини в іноземній валюті до "C" з "CC". Інше рейтингове агентство - S & P Global Ratings - у п'ятницю заявило, що не буде змінювати рейтинги Аргентини слідом за оголошенням владою країни умов реструктуризації боргу, враховуючи, що вони вже перебувають на рівні "SD" (вибірковий дефолт). S & P знизило довгострокові і короткострокові кредитні рейтинги Аргентини до "SD / SD" з "CCC- / C" 7 квітня слідом за прийнятим днем раніше урядом країни про відстрочку виплат за доларовими бондами до грудня 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА