10:37 21.04.2020

Немчінову подобається ідея переїзду міністерств до будівлі Будинку уряду, але потрібні великі капіталовкладення для реконструкції

2 хв читати
Немчінову подобається ідея переїзду міністерств до будівлі Будинку уряду, але потрібні великі капіталовкладення для реконструкції

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов схвалює ідею переїзду міністерств до будівлі Будинку уряду на розі вулиць Грушевського та Садової в центрі Києва, але зазначає, що для цього необхідні великі капіталовкладення для реконструкції приміщення.

"Мені ця ідея дуже подобається. Наразі в Будинку уряду розміщується Міністерство ветеранів, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій, частково Міністерство фінансів і частково Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства. Але для того, щоб цю ідею довести до кінця, ми маємо вкласти дуже серйозні кошти в перебудову цієї будівлі. Якщо ми, дасть Бог, подолаємо зараз коронавірусну інфекцію і не ввійдемо в рецесію, то чом би й ні", - сказав Немчінов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що Будинок уряду споруджувався в середині минулого століття, він мав зовсім інший функціонал, і потрібні великі капіталовкладення, щоб поетапно виконати реконструкцію цього приміщення.

Щодо ідеї централізації підтримувальних функцій міністерств, таких як кадри, бухгалтерія, юридичні відділи, Немчінов заявив, що, на його суб'єктивну думку, наразі це малоймовірно.

"У перспективі можна про це говорити. Я знаю цю ідею, розумію, про що йдеться: про аутсорсинг, про концентрацію бухгалтерських, фінансових і кадрових функцій. Я думаю, що особливо щодо кадрів буде розвантаження, коли запрацює HRMIS (Human Resource Management Information System - ІФ), кадрова система, яка в нас у розробці, й у травні мають її приймати в дослідну експлуатацію. Особисто я за, але ставлюся до цього дуже скептично, суто з прагматичних міркувань", - зазначив Немчінов.


Повний текст інтерв'ю з Немчіновим буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА