11:06 21.04.2020

Немчінов виступає проти скорочення держслужбовців як самоцілі

2 хв читати

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов вважає, що скорочення державних службовців не повинне бути самоціллю.

"До чого призвело торішнє скорочення державних службовців на 10%? Перший квартал 2020 року місцеві державні адміністрації - без зарплат. Знаєте, чому? До кінця року допрацювали, звільнилися працівники, а їм треба виплатити не отриману заробітну плату за дні відпустки, одноразову грошову допомогу тощо. В результаті коштів на утримання немає. Будь-яке скорочення не повинне бути самоціллю. Ми не повинні це перетворювати на класичну теорію, що будь-яке скорочення призводить до збільшення", - сказав Немчінов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр наголосив, що "наразі немає відчуття, що потрібно негайно скоротити всіх".

Крім того, він зазначив, що немає розуміння, в якому вигляді Верховна Рада проголосує другий і третій етап децентралізації.

"Тобто субрегіональний рівень, райони або округи та функції, які будуть на обласному рівні. Також відбуватиметься запуск агентств та інспекцій, які забиратимуть невластиві функції у міністерств", - додав Немчінов.

На уточнювальне запитання, чи відбуватиметься поточного року скорочення держслужбовців, міністр заявив, що наразі не готовий говорити про цифри.

"Пропоную почекати, в якому вигляді в нас функціонуватимуть місцеві державні адміністрації після проведення місцевих виборів. Тому що основний потенціал скорочення - саме там. Щодо всеукраїнських центральних органів виконавчої влади, то ДАБІ точно буде скорочено шляхом видалення невластивих функцій, а решта - точково", - додав Немчінов.

Як повідомлялося, минулого року Кабінет Міністрів вирішив скоротити штат районних державних адміністрацій на 18 449 позицій.


Повний текст інтерв'ю з Немчіновим буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА