11:22 21.04.2020

Концепт реформи системи оплати праці держслужбовців передбачає, що оклад становитиме 70-80% зарплати - Немчінов

2 хв читати
Концепт реформи системи оплати праці держслужбовців передбачає, що оклад становитиме 70-80% зарплати - Немчінов

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявляє, що концепт реформування системи оплати праці державних службовців передбачає, що оклад становитиме 70-80% заробітної плати, а варіативна частина - 20-30%.

"Ми минулого тижня проводили онлайн-нараду з приводу реформування (системи оплати праці держслужбовців - ІФ). Що мається на увазі: ми хочемо, щоб майже 70%, максимум 80% коштів, які держслужбовець де-факто отримував на руки, це було тіло його посадового окладу, а варіативна частина у межах 20-30%, щоб вона покривалася різними KPI", - сказав Немчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наразі в Національному агентстві державної служби розроблено концепт, який передбачає перший пілот у поточному році, секретаріат Кабміну, три пілотних міністерства і, можливо, НАДС із наступного року, а далі поступовий перехід до 2024 року до повного реформування системи оплати праці.

"Найбільша проблема під час формування заробітних плат держслужбовців - це центральні органи виконавчої влади зі спеціальним статусом, кожен із них має окремий закон. Я маю на увазі НАЗК, ДБР, Антикорупційну прокуратуру, різні суди. Тому що якщо взяти ту кількість держслужбовців, яка там працює і забезпечує їх діяльність, то це досить велика частина в загальній кількості. І ви розумієте, як реагує пересічний українець на заробітні плати в таких структурах. Це дуже складно, тому що легко популістськи сказати, що ми скоротимо все, але реально треба розуміти, що фахівці мають отримувати гідну зарплату", - додав міністр.

Немчінов наголосив, що в цьому контексті питання преміювання в невеликій частині доходу держслужбовця, а не 400% до окладу, є наскрізним. "Тому що нині премія - це не преміювання в класичному розумінні, це фактично як даність до маленького посадового окладу", - констатував міністр.

На уточнювальне запитання, як за великого окладу й маленької премії не втратити мотивацію у держслужбовців, Немчінов завив, що якщо правильно доопрацювати оцінку їхньої діяльності, то мотивація не постраждає.


Повний текст інтерв'ю з Немчіновим буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА