11:32 21.04.2020

Мінінфраструктури розраховує протягом місяця виділити фіндопомогу чотирьом українським авіакомпаніям за здійснення евакуаційних рейсів

2 хв читати
Мінінфраструктури розраховує протягом місяця виділити фіндопомогу чотирьом українським авіакомпаніям за здійснення евакуаційних рейсів

Міністерство інфраструктури України розраховує протягом місяця виділити фіндопомогу авіакомпаніям SkyUp, "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), Windrose ("Роза вітрів") й Azur Air Ukraine за здійснення евакуаційних рейсів.

"На засіданні Кабміну було ухвалено відповідне протокольне рішення. Наразі всі авіаперевізники, а це не лише SkyUp і "МАУ", але також "Роза вітрів" та "Азур", готують документи на компенсацію відповідно до виконаних рейсів. Повертаючи громадян із чартерних програм, борти авіакомпаній, звісно, летіли порожніми через те, що ми закрили можливість вивезення українців. За це ми їм компенсуємо половину вартості організації рейсу", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, підсумкову цифру компенсацій ще підраховують - міністерство лише нещодавно почало отримувати розрахунки від авіаперевізників. Однак у планах відомства завершити процес виділення фіндопомоги протягом місяця.

Водночас міністр зазначив, що дотепер кошти за виконання евакуаційних рейсів авіакомпаніям ще не виділяли.

"Мені вкрай неприємно, що коли ми займалися питанням повернення українців додому і вирішували проблеми того, як їх вивезти з найменшими втратами, деякі люди почали займатися політичними маніпуляціями, використовуючи компанії і критичну ситуацію. Але тим не менше ми завжди за конструктив, а тому я чесно відповім, що за евакуаційними рейсами ніхто ще не отримав жодної компенсації", - наголосив він.

Як повідомлялося, раніше президент "МАУ" Євген Дихне в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що авіакомпанія зацікавлена у виконанні евакуаційних спецрейсів, однак не отримувала жодних пропозицій щодо виконання таких рейсів від держави і не брала участі в жодних конкурсах із надання вартості маршрутів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА