11:57 21.04.2020

Немчінов: Наразі бюджет секретаріату Кабміну - це бюджет виживання

2 хв читати
Немчінов: Наразі бюджет секретаріату Кабміну - це бюджет виживання

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов розраховує, що державний бюджет на 2020 рік буде ще раз переглянуто.

"Кошти, які цього року було передбачено на секретаріат уряду, вони всі потрібні. Там все - від оновлення програмного забезпечення й закупівлі потрібних копіювальних машин до ремонтних робіт, режимно-секретних робіт і підтримки Української академії лідерства. Це дуже важке рішення, але, не скоротивши своїх витрат, як можна пояснювати, що ти скорочуєш витрати на культуру, освіту й спорт? Ми сподіваємося, що буде ще щонайменше один перегляд бюджету і, я сподіваюся, на позитивний перегляд. Нині бюджет секретаріату Кабміну - це бюджет виживання", - сказав Немчінов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання про завершення реформування директоратів у центральних органах виконавчої влади, міністр констатував, що з цим є проблеми.

"Ми навіть перед нашими європейськими партнерами мали зобов'язання зі створення певної кількості директоратів, але ми це зупинили за дуже об'єктивних причин. У конкретній теперішній коронавірусній ситуації ми нічого не можемо робити, бо ми маємо витратити досить серйозні кошти на проведення конкурсів і на фонд оплати праці. Ми пішли на те, щоб кошти, які у нас були з економії на оплату фахівців із питань реформ, використовувати на інші потреби", - додав він.

Немчінов наголосив, що показник зі створення ще 70 директоратів у другому півріччі 2020 року уряд не виконає.

"З 2021 року передбачається, що буде повністю загальна бюджетна програма, й у такий спосіб ми зможемо завершити формування директоратів", - зазначив міністр.


Повний текст інтерв'ю з Немчіновим буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА