16:21 21.04.2020

Штати США стрімко витрачають кошти на виплату допомоги з безробіття - WSJ

2 хв читати
Штати США стрімко витрачають кошти на виплату допомоги з безробіття - WSJ

Влада американського штату Нью-Йорк просить у федерального уряду безвідсоткову позику в розмірі $4 млрд на виплату допомоги з безробіття для тих, хто позбувся заробітку в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Нью-Йорк та інші штати США стрімко витрачають кошти, виділені на допомогу мільйонам людей, що залишилися без роботи, випливає з аналізу даних міністерства фінансів США, проведеного The Wall Street Journal.

Майже половина штатів зафіксувала падіння коштів у цільових фондах на двозначний відсоток із кінця лютого. Ці кошти використовуються для виплати регулярної допомоги з безробіття, при цьому додаткові виплати в розмірі $600 для працівників, яких скоротили в період пандемії коронавірусу, фінансуються з федерального пакету стимулів.

Нью-Йорк із кінця лютого до середини квітня витратив майже половину коштів цільового фонду - це один із найвищих показників серед штатів.

"Усю допомогу виплачують, і щоб це тривало, штат звернувся до уряду за отриманням безвідсоткового кредиту на суму до $4 млрд", - сказала представник департаменту праці Нью-Йорка Деанна Коен.

Массачусетс також витратив близько половини наявних у штату коштів. Третій найвищий показник було зафіксовано в Каліфорнії - з лютого обсяг коштів у фонді штату скоротився майже на 40% і до середини квітня становив $1,9 млрд.

Каліфорнія планує запозичувати кошти у федерального уряду, щоб покрити витрати на виплату допомоги з безробіття, повідомила влада штату. У період із 15 березня до 11 квітня на виплату допомоги пішло понад $975 млн.

Економісти кажуть, що в найближчі тижні ще більше штатів можуть витратити значну кількість коштів на виплату допомоги, що також змусить їх звернутися по допомогу до влади країни.

Після глобальної фінансової кризи 2008 року штати також зверталися по допомогу до федерального уряду для фінансування допомоги з безробіття, при цьому деяким потрібні були роки, щоб погасити борги.

Більш як 22 млн американців звернулися за отриманням допомоги із безробіття за місяць, що завершився 11 квітня. Два тижні тому кількість осіб, що звернулися по допомогу в Каліфорнії становила 660 тис. У Нью-Йорку цей показник становив майже 400 тис., у Массачусетсі - 100 тис.

Ще жоден штат не витратив усіх наявних у нього коштів, проте влада штатів каже, що вже готується до такої можливості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА