17:33 21.04.2020

За рік роботи президент України ініціював низку непопулярних рішень, водночас актуальною залишається боротьба з корупцією - ЄБА

2 хв читати

Президент Володимир Зеленський за рік своєї роботи ініціював низку непопулярних, але важливих рішень, таких як відкриття ринку землі або демонополізація спиртової галузі, однак все так само актуальним залишається питання боротьби з корупцією, зазначає Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА).

"Як бачимо, чимало пропозицій бізнесу було взято до уваги, був якісний діалог з індустріальних питань, і від імені бізнесу ми щиро дякуємо президенту за це. Безумовно, рік був непростим, і бізнес це розуміє. Водночас, трансформаційні процеси все-таки варто посилювати, аби досягти якісних змін у країні", - наводить прес-служба слова виконавчого директора ЄБА Анни Дерев'янко.

ЄБА відзначає низку напрямів у формуванні сприятливого інвестиційного клімату, де бізнес дає роботі президента позитивну оцінку. Серед них - збереження макроекономічної стабільності шляхом підтримки незалежності Нацбанку та низького рівня дефіциту бюджету. ЄБА також відзначає ініціювання таких непопулярних рішень, як демонополізація "Укрспирту" і відкриття ринку землі, продовження структурних реформ у сфері охорони здоров'я, у пенсійній системі та освіті.

"По-четверте, це часткове забезпечення незалежності ринкових регуляторів, починаючи з Антимонопольного комітету та Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг. По-п'яте, продовження роботи в напрямі діджиталізації процесів у країні - робота за концепцією "Держава у смартфоні", - додали в ЄБА.

Водночас актуальним залишається питання подальшої співпраці з МВФ, зазначила бізнес-асоціація.

"Бізнес дуже сподівається, що найближчим часом крок з боку України для цього все-таки буде зроблено - так, ми говоримо про необхідність найшвидшого ухвалення законопроекту про неповернення банків екс-власникам, адже, особливо у ситуації з коронавірусом, відкладати рішення вже немає часу", - додали у ЄБА.

Крім цього, на її думку, актуальними залишаються боротьба з корупцією, належна робота судової влади та чесні правила гри.

Залишається важливим ухвалити сучасне трудове законодавство, забезпечити розумне податкове навантаження, прискорити гармонізацію законодавства з нормами ЄС та низка інших відкритих питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млрд

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА