18:56 21.04.2020

Багато малих і середніх підприємців, незважаючи на потребу в кредитних коштах, не зверталися за програмою "5-7-9%" - опитування СУП

2 хв читати

Більшість підприємців потребують кредитних коштів, але не зверталися за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" через встановлені в ній обмеження щодо річного доходу та використання залучених коштів, свідчать результати опитування 130 представників бізнесу, проведеного Спілкою українських підприємців (СУП).

"67% опитаних підприємців перешкодою в отриманні кредиту за попередньою програмою назвали обмеження у використанні коштів та річного доходу. Враховуючи нову програму, в якій річний дохід збільшено до 100 млн грн і розширено цілі використання коштів, можемо очікувати збільшення звернень за цією програмою", - зазначила СУП у вівторок.

За даними опитування, проведеного минулого тижня, 75% респондентів не зверталися по кредити за цією програмою, проте 95% респондентів відчувають потребу в доступних кредитах. Водночас 91% респондентів - представники середнього і малого бізнесу, зокрема 43% - фізичні особи-підприємці.

Як зазначила СУП, серед тих, хто звертався по кредити за цією програмою, половина отримала відмову.

Оновлена програма кредитування, максимальний термін якої розрахований на п'ять років, задовольняє 91% опитаних представників бізнесу, 71% задоволений збільшеною сумою кредиту до 3 млн грн.

"Більше ніж 50% не мають можливості задовольнити умови для банківської застави. При цьому гарантією повернення кредиту за нинішніх умов з точки зору бізнесу має бути держава - так вважають 53,3% опитаних, застава бізнесу - 49,2% опитаних, поручитель - 28,7%", - зазначили в СУП.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розширив державну програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше відповідна сума обмежувалася 50 млн грн, а також збільшив максимальну суму кредиту з 2 млн грн до 3 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млрд

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА