20:32 21.04.2020

Уряд Франції обрав EY для аудиту корпоративної реформи "Укроборонпрому"

2 хв читати
Уряд Франції обрав EY для аудиту корпоративної реформи "Укроборонпрому"

Компанія EY за фінансової підтримки уряду Франції, який обрав її, допоможе держконцерну "Укроборонпром" провести реформу корпоративного управління, йдеться у повідомленні концерну у вівторок.

"Зокрема, технічна допомога Франції буде спрямована на форензик аудит та діагностику поточної системи корпоративного управління концерну", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, консультанти EY братимуть участь у розробці цільової моделі корпоративного управління в концерні та на підприємствах, розроблять спільно з офісом трансформації "Укроборонпрому" проекти основних внутрішніх політик та кодексів, необхідних для запровадження нової архітектури операційного управління та контролю, а також створять карту бізнес-процесів першого рівня, для того щоб підвищити ефективність діяльності концерну. Зокрема, йдеться про розробку та запровадження нової практики проведення внутрішнього аудиту та системи внутрішніх контролів; системи управління ризиками, впровадження функції комплаєнсу та антикорупційної діяльності.

У рамках проекту також буде здійснено розподіл відповідальності в управлінні виробничими процесами, матеріальним забезпеченням, фінансами, персоналом і реалізацією продукції концерну.

"У концерні вже розпочато процес створення політично-незалежних галузевих холдингів на базі провідних підприємств-учасників "Укроборонпрому" із прозорою та ефективною системою управління. Саме тому підтримка однієї з найкращих світових компаній у створенні сучасних механізмів управління є надважливою, тому що суттєво скорочує терміни реформи і дасть змогу запровадити найкращі практики, які вже давно є в компаніях-конкурентах "Укроборонпрому", - прокоментував проект заступник гендиректора, керівник Офісу трансформацій "Укроборонпрому" Роман Бондар.

За його словами, до реформи державного концерну залучені експерти, роботу яких фінансують уряди країн-членів НАТО - Великої Британії та Франції. Також у концерні працює група радників Інституту оборонного аналізу США на чолі з доктором Дональдом Чарльзом Вінтером.

Бондар додав, що "Укроборонпром" вже завершив багатофакторну тріаж-оцінку підприємств-учасників концерну, яка визначила роль кожного активу в обороні країни, наявні проблеми, експортний та інтелектуальний потенціал підприємств, стан матеріально-виробничої бази та конкурентоздатність виготовленої продукції. Результати аналізу стануть основою для розбудови майбутніх холдингів, модель управління для яких розробляють у співпраці з компанією EY. Проект триватиме протягом двох місяців, після чого результати будуть презентовані Кабінету Міністрів, РНБО та профільному комітету Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА