08:35 22.04.2020

Кількість передплатників Netflix зросла рекордними темпами в I кварталі через самоізоляцію

2 хв читати
Кількість передплатників Netflix зросла рекордними темпами в I кварталі через самоізоляцію

Найбільший у світі сервіс потокового відео за підпискою Netflix Inc. (SPB: NFLX) збільшив кількість платних користувачів у світі в 1 кварталі на рекордні 15,77 млн, що обумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома.

Компанія з легкістю перевершила попередній максимальний приріст на 9,6 млн передплатників, зафіксований у січні-березні 2019 року, зазначає MarketWatch.

При цьому аналітики в середньому прогнозували підвищення показника в минулому кварталі всього на 8,22 млн, свідчать дані FactSet. Сама Netflix очікувала зростання на 7 млн, коли робила прогнози три місяці тому.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий прибуток у січні-березні збільшився більш ніж удвічі - до $ 709 млн, або $ 1,57 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $ 344 млн, або $ 0,76 на акцію, за аналогічний період минулого року. Виручка підвищилася до $ 5,77 млрд євро проти $ 4,52 млрд роком раніше.

Середній прогноз експертів передбачав прибуток на рівні $ 1,64 на акцію при виручці в $ 5,75 млрд.

Netflix опублікувала квартальну звітність після закінчення основних торгів у вівторок. На електронних торгах одразу після її виходу акції підскочили в ціні більш ніж на 9%.

Під час пандемії коронавірусу COVID-19 папери компанії продемонстрували щось більше, ніж просто стійкість. За підсумками торгів у понеділок котирування досягли історичного максимуму в $ 437,49.

"Протягом перших двох місяців кварталу зростання кількості наших передплатників було таким самим, як і в попередні два роки, зокрема в США і Канаді, - повідомила Netflix. - Потім починаючи з березня, коли в багатьох країнах були введені режими самоізоляції, набагато більше домогосподарств приєдналися до Netflix, щоб насолодитися розвагами".

При цьому керівництво компанії розуміє, що швидке зростання кількості користувачів навряд чи продовжиться.

"Сподіваємося, що прогрес в боротьбі з коронавірусом дозволить урядам незабаром скасувати домашню ізоляцію, - наголошується в повідомленні Netflix. - Коли це станеться, ми очікуємо, що кількість переглядів і темпи зростання ослабнуть. Наш внутрішній прогноз на другий квартал - 7,5 млн нових платних передплатників у світі".

У першому кварталі кількість клієнтів сервісу в США і Канаді збільшилася на 2,3 млн (роком раніше - на 1,9 млн). При цьому в Європі і на Близькому Сході показник підвищився майже на 7 млн, в Латинській Америці - на 2,9 млн і в Азії - на 3,6 млн.

Капіталізація Netflix за останні 12 місяців зросла на 13,6% (з початку поточного року - на третину), водночас, фондовий індекс S & P 500 впав на 6,7% за цей період.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА