11:54 23.04.2020

"Укрпошта" відправила в США пасажирським літаком "МАУ" вантаж на $1,5 млн, планує зробити рейс регулярним

2 хв читати
"Укрпошта" відправила в США пасажирським літаком "МАУ" вантаж на $1,5 млн, планує зробити рейс регулярним

АТ "Укрпошта" відправило в Нью-Йорк понад 30 тис. посилок із Міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) пасажирським літаком авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ").

Як повідомила прес-служба національного поштового оператора з посиланням на гендиректора компанії Ігоря Смілянського у четвер, на борту - продукція українського малого та середнього бізнесу на експорт, яка буде доставлена поштою США (USPS) вже сьогодні. Загальна вартість вантажу або проданих товарів - майже $1,5 млн.

"Ми розуміємо, що тимчасові карантинні заходи та заборона регулярного авіасполучення може неабияк вдарити по бізнесу десятків тисяч підприємців, продукцію яких ми доставляємо. А це тисячі робочих місць і благополуччя тисяч сімей. Зокрема, лише на цьому рейсі - відправлення товарів від приблизно 5 тис. українських підприємців. Тому ми продовжуємо шукати альтернативні шляхи, щоб наші клієнти та їхні партнери не втратили цей канал збуту, зберегли доходи та робочі місця. Більше того, у нас продовжує діяти програма лояльності для експортерів, і ми не підвищуємо вартість доставки, хоча витрати на транспортування пошти на різні напрямки зросли у 3-4 рази", - наводить слова Смілянського прес-служба "Укрпошти".

"Укрпошта" зазначає, що на рейс завантажено посилки та дрібні пакети, а також EMS (Express Mail Service), який у США матиме пріоритетне митне оформлення та доставку на адресу одержувача. Всі відправлення пройшли оформлення на українській митниці у період із 14 до 21 квітня.

У планах компанії зробити рейси з "МАУ" в Нью-Йорк регулярними, що забезпечить стабільні терміни доставки для українських підприємців.

Як уточнив поштовий оператор, з початку оголошення заборони на здійснення регулярного авіаційного сполучення для доставки пошти використовуються чартерні рейси компаній "Елерон" і AirBaltic, а також вантажні літаки Turkish Airlines із перевантаженням в Стамбулі, Ризі та Франкфурті. Тому терміни транзиту між митницями України та країн призначення можуть коливатися від двох днів до трьох тижнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА