13:21 23.04.2020

Аеропорт "Бориспіль" очікує збитків за роком і просить дозволити Мінінфраструктури динамічно змінювати фінплан підприємства у зв'язку з кризою

2 хв читати
Аеропорт "Бориспіль" очікує збитків за роком і просить дозволити Мінінфраструктури динамічно змінювати фінплан підприємства у зв'язку з кризою

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська область) наголошує на необхідності термінового затвердження фінансового плану та просить надати Міністерству інфраструктури можливість вносити зміни до фінплану підприємства протягом року.

"Наразі "Борисполю" необхідне термінове затвердження фінансового плану аеропорту на 2020 рік, оскільки це є умовою державних банків для отримання нових кредитів і перенесення термінів погашення наявних", - заявив генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що підприємство все ще перебуває на стадії обговорення фінплану з акціонерами в особі держави, оскільки практично нереально порахувати фінансовий план в умовах кризи.

"Однією із наших пропозицій щодо антикризових дій уряду та Міністерства інфраструктури було б делегування останньому можливості зміни фінплану протягом року, в залежності від ситуації, що змінюється. На поточний момент порахувати бюджет в умовах, коли ми не маємо ввідних, не розуміємо, коли розпочнеться активна діяльність перевізників, в якому обсязі вона розпочнеться і з якими частотами, практично неможливо", - наголосив Рябікін.

Він зазначив, що аеропорт за підсумками 2020 року чекає на збитки, однак їхній розмір буде визначено тим, коли авіакомпанії почнуть літати.

"Наразі говорити про конкретні цифри не доводиться, оскільки у нас немає вихідних даних для здійснення розрахунку. Водночас ми розуміємо, що результат за роком для нас буде "від поганого до жахливого", - заявив гендиректор "Борисполя".

Він зазначив, що пасажирські перевезення на цей момент практично не здійснюються, при цьому в структурі доходів аеропорту минулих років вантажні перевезення становили майже 4%.

"І я боюся, щоб цього року вони не стали основною дохідною статтею аеропорту. Я щиро цього боюся, тому що навіть якщо ми посилимо їх вдвічі або втричі (що малоймовірно), ми все одно вийдемо лише на 12% доходів минулого року", - наголосив Рябікін.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України наполягає на необхідності переглянути політику дивідендів для державних компаній у транспортній галузі з метою підтримати компанії у період кризи.

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Євген Дихне очікує падіння авіаринку в середньому прогнозі на 30-40% унаслідок пандемії коронавірусу та подальшої за нею економічної кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА