18:37 23.04.2020

"Метінвест" спрямує 10 млн грн на створення інфекційного центру в Маріуполі у рамках боротьби з коронавірусом

3 хв читати
"Метінвест" спрямує 10 млн грн на створення інфекційного центру в Маріуполі у рамках боротьби з коронавірусом

Гірничо-металургійна група "Метінвест" спрямує 10 млн грн на створення інфекційного центру в Маріуполі (Донецька обл.), підтримуючи міста присутності своїх підприємств у боротьбі з пандемією вірусу ХХI століття.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в четвер, у Маріуполі буде створено дитячий інфекційний центр на базі міської лікарні №4 ім. Івана Мацука.

Водночас уточнюється, що в разі масштабного поширення інфекційних захворювань центр може приймати не лише дітей, а й дорослих.

До регіонального центру буде залучено найкращих фахівців. У ньому буде встановлено найточніше обладнання для діагностики захворювань. Капітальний ремонт другого інфекційного відділення міської лікарні №4 на 40 ліжко-місць буде здійснено за підтримки групи "Метінвест" та Фонду розвитку Маріуполя (ФРМ).

Роботи розпочнуться найближчим часом, завершити їх планується восени. У відділенні повністю відремонтують внутрішні приміщення, здійснять перепланування з облаштуванням боксів, прокладуть нові системи вентиляції та кондиціонування, замінять інженерні комунікації, відремонтують та утеплять покрівлю і фасад, встановлять систему протипожежної безпеки.

Міська лікарня №4 обслуговує 100 тис. дітей південного регіону Донецької області, Маріуполя, Мангушського, Нікольського та Бойківського районів. Створення регіонального центру в лікарні на 125 ліжок дасть змогу своєчасно реагувати на спалахи інфекційних захворювань. У центрі функціонуватиме цілодобове реанімаційне відділення. У 2018 році меткомбінат "Азовсталь" уже інвестував 8 млн грн у ремонт одного корпусу лікарні на 35 ліжко-місць і шести ліжок у реанімаційному відділенні, а місто закупило обладнання та оснащення на 8 млн грн.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков констатував, що компанія завжди допомагала у вирішенні важливих для країни і співвітчизників питань.

"І сьогодні ми маємо намір зробити все, що в наших силах. Не лише убезпечити наші підприємства, щоб вони продовжували безперебійно працювати і забезпечувати робочі місця, сплачувати податки і підтримувати економіку країни, що безпосередньо залежить від їхньої діяльності, а й підтримати сферу охорони здоров'я. Створення єдиного дитячого регіонального центру боротьби з інфекційними захворюваннями в Донецькій області - гостра необхідність. Ми інвестуємо в нього близько 10 млн грн - і це наш внесок у майбутнє, в доступність якісної сучасної медицини в Україні", - сказав топ-менеджер, слова якого наводить прес-служба.

У свою чергу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко додав, що створення регіонального медичного центру в Маріуполі - важливий і вкрай актуальний проект.

Як повідомлялося, меткомбінати ім. Ілліча та "Азовсталь" групи "Метінвест" у найкоротші терміни облаштували точки забезпечення киснем і провели нові киснепроводи в трьох медзакладах Маріуполя. На ці цілі спрямовано близько 7 млн грн.

Фонд Ріната Ахметова спільно з "Метінвестом" передав 300 тис. експрес-тестів у Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську, Івано-Франківську, Львівську, Луганську і Київську області. Крім того, фонд закупив і передав МОЗ висококласні апарати ШВЛ і кисневі концентратори, придбав засоби індивідуального захисту для медиків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-Холдинг" (23,75%), що спільно керують компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА